fbpx

ISJ Buzău propune la pregătirea pentru BAC grile similare celor pentru permisul auto

ISJ Buzău propune ca şcolile să afişeze pe site-urile proprii secţiuni de teste cu bareme pentru elevii care vor urma să participe la examenul de Bacalaureat. Potrivit AGERPRES, ISJ Buzău susține varianta unor grile similare cu cele pe care le parcurg candidaţii care susţin examenul pentru permisul auto.

„Am solicitat după aceste simulări fiecărei unităţi de învăţământ să-şi facă o analiză. Dintre activităţile propuse, diversificarea activităţilor de consiliere şi orientare profesională a elevilor şi părinţilor privind motivaţia învăţării în vederea obţinerii unor rezultate şcolare mai bune, informarea permanentă a părinţilor cu privire la numărul de absenţe al fiecărui elev, stabilirea unui program de pregătire suplimentară cu toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a şi monitorizarea orelor de pregătire suplimentară. Încercăm creşterea mediilor peste 5 la Evaluare şi peste 6 la Bacalaureat, încercăm să facem grupe de profesori care să ajute elevii, plasarea pe site-urile şcolilor a unei secţiuni unde elevii să acceseze teste şi bareme în conformitate cu modelele propuse de minister, o măsură pe care vă mărturisesc Ministerul Educaţiei nu a îmbrăţişat-o pentru că s-a constatat că dacă s-au dat teste de exersare, elevii s-au canalizat pe acel tip de teste şi nu s-au mai putut controla în a asimila conştient anumite competenţe. Nu ştiu dacă este o măsură bună sau nu, noi le punem la dispoziţie nu cu titlu de obligativitate şi astfel de teste”, a afirmat Daniela Palcău, șefa IŞJ.

Potrivit conducerii Instituţiei Prefectului, există un risc legat de introducerea testelor similare cu cele parcurse de candidaţii care susţin examene pentru permisul auto, dar sunt de natură a-i acomoda pe elevi în perspectiva Bacalaureatului.

„Riscul este la fel ca la examinarea de la proba de obţinere a permisului de conducere, riscul este ca un copil să înveţe strict să meargă numai pe traseul acela dar partea de antrenament şi acomodarea cu specificul testului şi încadrarea în timp, da poate fi… „, a subliniat prefectul judeţului Buzău.

Sursă foto: Freepik

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.