fbpx

Liderul USLIP Iași vrea camere de supraveghere doar în școlile „cu probleme”

Laviniu Lăcustă, liderul organizației sindicale USLIP Iași, spune că ar trebui instalate camere de supraveghere doar în școlile „cu probleme”.

 

„Noi nu ne opunem unei zone de siguranţă în unităţile de învăţământ, pentru că, din păcate, ştim foarte multe cazuri, dar această intruziune trebuie să ţină cont şi de tot ceea ce se cheamă intimitatea elevilor şi profesorilor. Am înţeles că ele vor fi folosite doar în cazul în care există probleme, dar eu cred că nu toate şcolile se încadrează la capitolul acesta. Cred că ar trebui să ţinem cont de situaţiile problemă şi să punem camere doar în acele şcoli unde se impune instalarea unor astfel de sisteme de supraveghere. Cred că acest proiect ar mai fi putut fi amendat, pentru că era loc de mai bine”, a declarat lideRul USLIP Iași pentru Ziarul de Iaşi.

Școlile vor putea instala sisteme de supraveghere audio-video  fără acordul părinţilor, elevilor sau al profesorilor. Ministrul Ligia Deca a anunțat, luni, că s-a decis modificarea cadrului legislativ pentru a permite acest lucru. 

„În afară de măsurile pe care le-am luat deja, pe lângă activităţile de prevenţie, este important ca în situaţiile de violenţă să putem afla adevărul vis-a-vis de ce se întâmplă, de faptele reclamate. Prin urmare, am considerat necesară modificarea cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă ce pot apărea în spaţiul şcolar”, a declarat Ligia Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.