Ioana Turcu: ”Suntem în 2019 și un pedofil încă pune piciorul într-o instituție de învățământ”

Ioana Turcu, profesoară la un liceu din București, a relatat pe Facebook patru situații revoltătoare din învățământul românesc. Ea a precizat că elevii care au trecut prin respectivele întâmplări nu sunt, încă, pregătiți să își asume sesizarea oficială a faptelor, dar a adăugat că îi cunoaște personal și că a vorbit direct cu ei. ”Sunt lucruri care mi-au fost relatate confidențial. Una dintre eleve se gândește încă dacă să-și asume o relatare mai amplă. Le e frică și acum”, a adăugat profesoara.

Postarea Ioanei Turcu, integral:

Suntem în 2019 și un pedofil (care se descheie la curea și fermoar și pune elevele să i le încheie la loc) încă pune piciorul într-o instituție de învățământ, ca să “predea”.

Suntem în 2019 și un “profesor” care a cerut o masă la Carul cu Bere și 10000 euro unui elev doar pentru un loc în școală (girat de prezența superiorului său) încă circulă liber.

Suntem în 2019 și un cadru didactic care a exmatriculat 40% dintre elevi din pricina absențelor, doar pentru a-i “reînmatricula” pentru modesta sumă de 500 euro de fiecare a fost promovat într-o funcție decizională din sistem.

Suntem în 2019 și instituția în care un profesor care le spune elevilor că au fost “făcuți cu degetul” sau “fătați direct în wc” funcționează în continuare cu același manej pe post de corp profesoral.

Suntem în 2019 și bullying.ul acestor cadre didactice continuă nestingherit. Elevi care au fost terorizați de astfel de specimene încă au teamă, deși au absolvit, și nu găsesc cadrul care să le asigure protecție în fața acestei rețele de mafioți. O rețea care funcționează perfect de 30 de ani.