fbpx

EXCLUSIV Ministerul Sănătății, adresă oficială către ASSMB: Vaccinarea anti-COVID NU va fi obligatorie

Imagine: Illustration 186616529 © - Dreamstime.com

O adresă a Ministerului Sănătății către ASSMB, obținută de Educație Privată, anunță că vaccinarea anti-COVID în România nu va fi obligatorie, ci voluntară. 

Surse guvernamentale au confirmat pentru Educație Privată autenticitatea documentului.

Potrivit surselor citate, adresa a fost trimisă și către Direcțiile de Sănătate Publică.

Documentul precizează, de asemenea, ordinea în care va fi efectuată campania de vaccinare.

Și Belgia a decis că vaccinul anti-COVID va fi efectuat voluntar. În plus, autoritățile de la Bruxelles au anunțat că acesta va fi gratuit pentru populație.

Când vor fi disponibile, vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi administrate în mod voluntar și gratuit populației, au convenit diferiții miniștri responsabili cu sănătatea din Belgia, relatează publicația Le Soir. Scopul va fi vaccinarea a cel puțin 8 milioane de belgieni, potrivit unui comunicat publicat luni de autorități.

Grupurile prioritare vor fi stabilite pe baza avizelor științifice și a unei dezbateri la nivelul societății.

Deoarece vaccinurile sunt furnizate în flacoane multidoză care trebuie administrate în aceeași zi, cetățenii vor fi vaccinați în grupuri pe cât mult va fi posibil. Sciensano și Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate lucrează împreună pentru a dezvolta un plan de supraveghere. În acest scop, rețeaua flamandă Vaccinnet va fi utilizată și extinsă la toate entitățile federate.

CONTEXT

Moderna Inc a declarat luni că vaccinul său experimental a fost 94,5% eficient în prevenirea COVID-19 pe baza datelor intermediare dintr-un studiu clinic în stadiu avansat, anunță agenția Reuters.

Moderna devine, astfel, a doua companie americană într-o săptămână care a raportat rezultate care depășesc cu mult așteptările.
Împreună cu vaccinul Pfizer Inc, dovedit a fi de peste 90% eficient și, în așteptarea mai multor date de siguranță și a unei revizuiri normative, Statele Unite ar putea avea două vaccinuri autorizate pentru utilizare de urgență în decembrie, cu până la 60 de milioane de doze de vaccin disponibile către sfârșitul anului.

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la oameni, relatau, în urmă cu o săptămână, SkyNews și Bloomberg.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus, recent, președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.