fbpx

Un student din Rusia se urcă într-un copac la 8 metri înălțime, ca să aibă internet pentru cursurile online

FOTO: Profimedia Images

Alexei Dudoladov, un student din Rusia, este nevoit să depună eforturi deosebite pentru a putea participa la cursurile care se desfășoară mai peste tot online, infirmează Digi 24, care citează Reuters.

Potrivit sursei citate, ca să aibă conexiune la internet în satul său siberian rupt de lume, tânărul se urcă într-un mesteacăn până la 8 metri înălțime.

Tânărul de 21 de ani, blogger și student la Institutul de Transporturi pe Apă din Omsk, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova, a făcut un apel către autorități, cerând o acoperire mai bună cu internet, din vârful mesteacănului.

În pledoaria sa, vizionată de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână, Dudoladov îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că internetul său de acasă este foarte slab și nu se poate conecta pentru cursurile online, așa că este obligat să apeleze la soluții extreme.

„Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să urc în mesteacănul de 8 metri… și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a spus studentul.

Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, au închis școlile și au mutat toate cursuri online, pentru a preveni creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Aproximativ 80% dintre ruși folosesc regulat internetul, dar semnalul în unele regiuni îndepărtate este foarte slab sau chiar inexistent, precizează agenția de presă.

Ministerul Educației din regiunea Omsk a declarat că va căuta o soluție pentru Dudoladov, astfel încât să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională.

Ministerul Educației din regiunea Omsk a declarat că va căuta o soluție pentru Dudoladov, astfel încât să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională.

student din Rusia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.