fbpx

Vaccinul dezvoltat de Pfizer împotriva COVID-19 are o eficiență de 90%, anunță compania

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 este 90% eficient în a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la oameni, potrivit SkyNews și Bloomberg.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

„Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a adăugat acesta.

Studiul a constatat că persoanele care au primit vaccinul Pfizer au un risc redus să dezvolte COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Vaccinul nu va fi distribuit imediat. Acesta trebuie evaluat de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Pfizer intenționează să solicite autorizații de urgență care să îi permită distribuirea vaccinului. Compania are nevoie de mai multe date despre cât de sigur este vaccinul înainte de a solicita autorizația de urgență și a spus că nu va avea informațiile necesare până mai târziu în această lună.

Și vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, a anunțat, în urmă cu o zi, directorul executiv al producătorului farmaceutic. Compania este acum în aşteptarea aprobărilor emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, informează DPA, potrivit Agerpres.

“Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.