fbpx

„Mami, cum devine apa de la robinet bună de băut?”

„Dar de ce pot să beau apă de la robinet, însă nu mă lași să o gust pe cea din lac?”

Sau pe cea din mare. Sau pe cea din bălțile formate după ploaie, în care îi place atât de mult să sară.

Aproape fiecare părinte a primit, măcar o dată, întrebarea aceasta. Și știm că poate fi dificil să îi explici copilului întregul proces de curățare a apei și transformarea ei în lichid potabil. Dacă ești în căutarea unei surse de informare mai prietenoase, care să transforme limbajul științific într-unul accesibil copilului tău, „Manualul Apei”, realizat de Apa Nova București, este instrumentul de care ai nevoie.

După ce, în episodul trecut, copiii au aflat despre stările de agregare, a venit momentul ca un alt mister să fie lămurit: cum devine bună de băut apa aflată în stare naturală.

Tip, personajul simpatic care știe să traducă noțiuni complicate pe înțelesul copiilor, le vorbește despre curățare, tratare cu ozon, filtrare sau clorinare în așa fel încât fiecare copil să înțeleagă aceste procese. Întregul drum al apei din râu sau din lac către robinetul din casa voastră devine o poveste clară și simplă.

Un bonus pentru părinți este analogia între curățarea apei și păstrarea ordinii în camera copilului, lucru care sperăm să îi dea de gândit celui mic și să îl stimuleze să își păstreze camera cât mai aranjată.

Desigur, la fel ca în primul episod, cel mic își poate verifica noile cunoștințe cu ajutorul quiz-ului și, după ce a răspuns corect, poate fi înscris la tombola în urma căreia are șansa să câștige premii foarte atractive: console de joc, scootere electrice, Apple iPads, brățări FitBit și, marele premiu, un MacBook.

Manualul Apei, realizat de Apa Nova București, este o colecție digitală de informații despre „viața” apei dintr-un oraș, cu dublă valoare: una educativă, adică parcurgerea informațiilor care îi ajută pe cei mici să aprecieze și să înțeleagă mai bine importanța apei într-un oraș, și una interactivă, tradusă de concursurile care răsplătește atenția celor mici cu premii.

Manualul Apei se derulează sub forma unui program educațional pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 8 – 12 ani. Cu toate acestea, chiar dacă ai un copil care nu a ajuns, încă, la această vârstă, nu este niciodată prea devreme să te pregătești. Mai ales că fiecare lecție este însoțită de referințe din lumea reală, astfel încât exemplele să fie nu doar simplu de înțeles, ci și aplicabile în viața de zi cu zi. Pentru o experiență a învățării cât mai ușoară, Manualul Apei ia forma unei povești, ce are ca punct de reper orașul Nova, o exemplificare a unui oraș din lumea reală, însă cu similarități aparținând lumii basmelor.

Totodată, fiecare lecție are o tematică specifică prezentată de un ghid, un personaj imaginar pe nume Tip, care le face cunoștință utilizatorilor cu universul apei. În felul acesta, povestea despre apă ar putea deveni, din când în când, chiar povestea de seară, pe care abia așteaptă să o audă, înainte de somn.

Articol susținut de Apa Nova București

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.