fbpx

Elev arestat preventiv după ce și-a agresat și șantajat mai mulți colegi

foto: Facebook / Poliția Română

Un elev în vârstă de 16 ani de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” din Şendriceni, județul Botoșani, a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, relatează Agerpres.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Dorohoi, care a emis pe numele adolescentului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânărul le lua telefoanele colegilor, sub ameninţarea că îi va agresa, iar apoi le ducea la casele de amanet din municipiul Dorohoi.

„Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de hărţuire, lovire sau alte violenţe şi şantaj”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că tânărul are antecedente infracţionale, acesta fiind arestat la domiciliu anul trecut, după mai multe furturi.

„Este un elev din clasa a IX-a. A avut probleme şi în trecut cu legea. În vară a spart câteva magazine prin municipiul Dorohoi, fiind arestat şi apoi plasat în arest la domiciliu. Are peste 300 de absenţe la şcoală. Venea foarte rar la ore, iar familia a declarat că este depăşită de situaţie. Având unele antecedente, în urma unei altercaţii cu un coleg, cel din urmă a depus o reclamaţie, iar poliţia a dispus arestarea lui”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Inspectoratului Şcolar, Bogdan Suruciuc.

Cu o zi înainte, un alt elev în vârstă de 15 ani a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, la Bacău, după ce şi-a bătut doi colegi încadraţi în categoria celor cu cerinţe educaţionale speciale.

Elevul agresor din Bacău a fost arestat preventiv pentru 20 de zile

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.