fbpx

Cum arăta enunțul exercițiului cu ”patinuar” de la Iași. Și un apel la prudență față de FAKE NEWS

A fost sau nu o știre falsă povestea exercițiului în care învățătorul de la Colegiul Național Mihai Eminescu a corectat în mod agramat cuvântul ”patinoar”?

În cursul serii, mai mulți părinți din clasa respectivă și profesori ai liceului s-au străduit să demonstreze că da. Au postat și au dat SHARE insistent unei alte variante de exercițiu, despre care ei pretind că ar fi fost adevărata temă, iar acuzațiile tatălui nu se susțin.

 

La scurtă vreme, însă, mama copilului a făcut publice, pe Facebook, paginile integrale al elevului sancționat. Acestea susțin varianta prezentată, inițial, de tată.

 

Mai mult, pagina din caietul de exerciții demonstrează că, de la bun început, cerința era cea prezentată de părinte.

Educație Privată apreciază și susține relațiile bune și de solidaritate între părinți și profesori, însă nu și atunci când acestea sunt folosite pentru a promova FAKE NEWS sau a apăra cu mijloace înșelătoare un cadru didactic de o eroare pe care este acuzat că a comis-o. O asemenea atitudine are efecte toxice atât asupra sistemului de educație cât, mai ales, asupra elevilor respectivului cadru didactic.

CONTEXT

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași, ar fi primit o notă scăzută, deși răspunsurile sale din lucrare erau corecte. Astfel, cuvântul ”patinoar”, scris de elev, a fost rectificată cu forma greșită ”patinuar”. De asemenea, despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș” a fost și ea sancționată, deși era realizată impecabil.

Situația a fost semnalată, pe Facebook, de tatăl copilului, Ionel Tarnoveski:

”Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, <să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant>…”

3 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.