fbpx

Cristian Preda anunță un protest în Piața Universității și acuză recrutarea unui pensionar SRI la UB

Candidat la funcția de rector al Universității din București (UB), Cristian Preda a anunțat că va protesta joi în Piața Universității împotriva modului în care sunt organizate alegerile. Decanul Facultății de Științe Politice a acuzat recrutarea unui pensionar SRI care e director administrativ. De asemenea, Preda acuză UB de cenzură.

„Joi, 16 noiembrie, de la ora 11 dimineața, voi protesta la fântânile de la Universitate, pentru felul în care sunt gestionate alegerile din UB.
Împiedicarea unei competiții libere prin cenzură și prin răstălmăcirea unei legiferări europene, recrutarea unor pensionari SRI pentru a administra UB, limitarea accesului facultăților la propriile resurse pentru a menține o birocrație incompetentă sunt doar câteva din motivele protestului. Nu e vorba despre o adunare electorală, ci despre un protest individual. Voi vorbi trecătorilor, în tradiția Pieței Universității ’90 și a Speakers’ Corner din Hyde Park”, a anunțat Cristian Preda.

Profesorul a mai spus că directorul general administrativ este un colonel SRI pensionat, dar reangajat la Universitatea din București în timpul pandemiei. „Acest director general administrativ are mai multă putere în UB decât toți decanii la un loc”, a mai spus Preda într-un comentariu.

Întrebat de G4Media la ce tip de cenzură se referă, Cristian Preda a spus că „inițial, acum 3-4 săptămâni, președintele Senatului universității a refuzat să introducă în comunicarea zilnică către profesori textul pe care l-am pregătit pentru alegerile de rector. A spus că se vor difuza informații doar după ce se vor termina înscrierile pe 27 noiembrie, alegerile fiind pe 6 decembrie, spunând că campania va dura doar în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, adică o săptămână. A acceptat să trimită într-un târziu totuși aceste comunicări”.

Cristian Peda a mai explicat că a încercat să obțină adresele instituționale de email ale studenților membri în senatul Universității, care participă la alegeri, dar a fost refuzat de președintele Senatului UB, care ar fi invocat legislația privind protecția datelor personale, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.