fbpx

Normă didactică redusă pentru profesorii cu min. 15 ani vecgime și gradul didactic I, propusă de Ministerul Educației

Photo 6080663 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Ministerul Educației anunță că a pus în consultare publică propunerea ca profesorii cu minimum 15 ani vechime și grad didactic 1 să aibă posibilitatea de a beneficia de normă didactică redusă.

 

Anunțul făcut de minister:

Am pus în consultare publică:
🔵 proiectul de Metodologie-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2024-2025

🟠 proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar

🔵 Principalele modificări, în acord cu prevederile Legii nr. 198/2023, referitoare la mobilitatea personalului didactic de predare, vizează:
– Publicarea pentru angajare pe perioadă nedeterminată a posturilor constituite din cel puțin jumătate de normă, ceea ce va conduce la creșterea numărului de persoane care se pot titulariza.

 

– Posibilitatea de reducere a normei didactice de la 18 la 16 ore pentru toate cadrele didactice care au gradul didactic I și cel puțin 15 ani vechime.

🟠 Instrumentul conține posturile didactice de predare/catedrele ocupate, rezervate, vacante, complete și incomplete, care rezultă pe baza numărului de grupe/clase aprobate pentru noul an școlar.

Documentele supuse consultării publice sunt disponibile aici.

Principalele modificări, în acord cu prevederile Legii nr. 198/2023, referitoare la mobilitatea personalului didactic de predare, vizează:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.