fbpx

Copii aflați în tabără la Vâlcea, intoxicați cu fum în timpul unui incendiu. Pensiunea, cu probleme în trecut, nu poate fi închisă de autorități

intoxicați cu fum

Incendiu violent la o pensiune din județul Vâlcea, marți dimineață, unde erau cazați 41 de copii și 10 adulți veniți în tabără. Dintre aceștia, 19 copii și un adult au fost transportați la spital după ce au rămas captivi pe balcoanele pensiunii, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării, potrivit News.ro.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și un adult la CPU Brezoi şi 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicării cu fum. Din interiorul clădirii au fost evacuate şi două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind înlăturat. Într-o intervenție telefonică la Digi 24, șeful DSU, Raed Arafat a declarat că niciun minor nu se află în stare gravă și nu va necesita internarea.

În luna iunie, aceeași pensiune a fost sancționată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, după ce 80 de copii s-au intoxicat cu produsele alimentare din bucătăria unității de cazare. În urma verificărilor de atunci, autoritățile au aplicat 3 avertismente și o amendă de 5.000 de lei, iar activitatea a fost suspendată temporar după ce s-a constatat că erau improprii condițiile din bucătărie și camere, potrivit Digi 24.

„Nu am informații că ANSC ar fi interzis deschiderea, eu pot să vă spun că acum avem o echipă de control de la ISU Vâlcea acolo. […] Legislația nu ne permite închiderea unor astfel de amplasamente, chiar dacă ele nu au autorizație. Acestea pot fi amendate, dar nu cad în categoria celor care pot fi închise, cum sunt discotecile sau cluburile, unde este prevăzut în lege, în mod expres, că pot fi închise”, a declarat Raed Arafat la postul de televiziune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.