fbpx

Arafat: Va fi analizat impactul testelor salivare în școli. Este posibil să le oprim, dacă nu au valoare adăugată

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că autoritățile vor analiza impactul testelor salivare utilizate în școli

”O să fie analizat impactul lor dacă este de continuat sau nu. Se discută și cu Ministerul Sănătății, și cu Ministerul Educației, și cu experții în epidemiologie. Dacă considerăm că sunt fără valoare adăugată, este posibil să decidem să le oprim”, a spus Arafat, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă testele salivare urmează să fie înlocuite cu teste antigen, secretarul de stat a spus că acest lucru urmează să fie analizat.

Peste 5 milioane de teste pe bază de salivă au ajuns la școli în acest weekend, conform unui anunț făcut vineri de ministrul Educației.

Comunicatul, integral:

Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest
weekend, până la începutul săptămânii viitoare.

5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli. De asemenea, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane de teste.

La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022.

Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.