fbpx

Brașov: Centru de zi pentru copiii cu CES, la primul Centru rezidențial pentru adulții cu autism din România

Primul Centru rezidențial pentru adulții cu autism din România este în curs de înființare în comuna Prejmer din județul Brașov, unde va funcționa și un Centru de zi pentru terapia necesară copiilor și tinerilor cu cerințe educative speciale, potrivit Radio România Brașov.

Asociația Copiii de Cristal, inițiatoarea proiectului unic la nivel național, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru continuarea lucrărilor. Printre ambasadorii cauzei se numără actorul Mihai Călin, care a participat recent la un eveniment dedicat strângerii de fonduri.

„Cred că e necesar să ajutăm pe alții. În acest caz, probabil că întâmplător sau nu, eu am cunoscut această zonă a persoanelor cu tulburări din spectrul autist și am constatat că ei pot fi ajutați cu adevărat să aibă o viață demnă. Și acest caz al construcției și utilării unui centru pentru ei, la Prejmer, este extrem, extrem de important. Nu există niciun așa centru în țară. Ar fi o premieră națională”, a declarat actorul Mihai Călin.

Proiectul a fost înscris în programul Brașov Heroes, iar cei care vor să sprijine realizarea centrului rezidențial pot contribui cu donații.

Și acest caz al construcției și utilării unui centru pentru ei, la Prejmer, este extrem, extrem de important. Nu există niciun așa centru în țară. Ar fi o premieră națională”, a declarat actorul Mihai Călin.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.