fbpx

Arad: Un profesor a declarat la ANAF că a câștigat, lunar, 5000 de euro din meditații

Un profesor din Arad a declarat la ANAF cel mai mare venit obținut din meditații într-o statistică întocmită de  Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, la solicitarea Radio Timişoara, relatează Adevărul. Cadrul didactic a comunicat că a câștigat anul trecut 298.445 de lei, adică aproximativ 5000 de euro pe lună.

Pe locul doi este un contribuabil din Timiş, care a declarat că, în anul 2021, a câştigat din meditaţii 152.016 de lei. În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara, cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei, conform sursei citate,

Repezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara nu au putut preciza materiile la care au fost predate meditaţiile pentru care s-au obţinut veniturile declarate şi nici dacă persoanele care au declarat veniturile au o singură sursă de venit. 

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF (Agenţiea Naţională de Administrare Fiscală), , i-a îndemnat pe profesorii care dau meditații să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate.

„Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a spus Heiuş, în luna mai, citat de Aleph News.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.