fbpx

Ce trebuie să facă școlile pentru ca și elevii fără echipamente să participe la testarea standardizată

Photo 17048348 © Jonathan Ross | Dreamstime.com

Gabi Bartic, director executiv al companiei BTIO, a explicat cum pot participa la testarea standardizată și elevii fără echipamente electronice.

Ea a răspuns la o întrebare adresată de o profesoară, în cadrul dezbaterii despre testarea standardizată, organizată de Educație Privată.

Întrebarea profesoarei Ioana Avrămuț, de la Școala Gimnazială Comuna Dumbrăvița: 

Evaluarea se aplică in același timp la toate clasa de pe un nivel?
Eu am la școală si 8 clase pe nivel la primar, Nu am cum sa furnizez echipamente si conexiune pentru toți elevii in același timp.

Răspunsul dat de Gabi Bartic:

Frumusețea testelor digitale este tocmai că nu e musai să fie parcurse simultan de toți copiii. Mai mult decât atât, recomandarea este să ceară autorității locale sau să ceară ministerului mai multe tablete, dar lăsând asta la o parte și lăsând la o parte faptul că într-adevăr nu toate școlile au dotări digitale, digitalizate pentru toți copiii, testele acestea în cadrul acestui pilot vor putea fi parcurse asincron, ceea ce înseamnă așa: în primul rând, vom face o planificare pe școli și pe clase. Niciodată copiii de clasa I nu vor da testul odată cu cei de clasa a V-a sau cu cei de clasa a III-a, etc. Mai mult decât atât, pentru copiii care nu vor putea parcurge atunci, în momentul în care pornește testul, vom putea organiza sesiuni separate, copiii având în față întotdeauna alt test decât colegii lor, alt test de dificultate similară.

Aici mă duc la a doua frumusețe a testelor standardizate: copiii nu vor vedea aceleași subiecte, probabil că vor vedea parțial itemi similari, dar niciodată aceleași subiecte pentru copilul din stânga sau copilul din dreapta.

Da, există această posibilitate ca într-o școală să se parcurgă testele cu întreg efectivul de copii, având un efectiv mai mic de tablete sau device-uri, însă testele pot fi parcurse și pe telefonul mobil propriu. Ele sunt optimizate pentru a fi parcurse inclusiv pe telefonul mobil propriu. Dacă școala, dacă doamna nu are la școală suficiente tablete sau suficiente device-uri pe care copiii se poate parcurge testele, poate să-i roage pe copii să vină cu telefonul propriu, pentru că, știm cu toții, nu prea mai există copil de vârsta școlară care nu are telefon. Sau există, dar puțini

Urmărește dezbaterea, integral, aici:

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-student-using-laptop-classroom-image17048348

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.