fbpx

Media din gimnaziu să mai conteze la admiterea în liceu? Cîmpeanu: ”Mai degrabă, nu”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că media din gimnaziu ”mai degrabă nu” ar trebui luată în calcul pentru admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată.

El a precizat că media respectivă ar putea rămâne, totuși, în formula de admitere, dacă testarea standardizată se va dovedi un succes și va putea fi implementată în clasele din România, la nivel general.

Ministrul și-a exprimat acest punct de vedere în cadrul emisiunii ”În fața ta”, difuzată de Digi 24.

Dialogul dintre Sorin Cîmpeanu și moderatorii emisiunii:

Media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională?

Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu. 

Poziția dumneavoastră care e?

Mai degrabă, nu. 

Nu, pentru că există un factor subiectiv?

În mod evident, până acum există un  factor subiectiv. În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair. Dar, dacă se dovedește că aceste evaluări standardizate au succes, dacă se dovedește că într-adevăr putem fi eficienți în dorința noastră de relevanță a acestor note, nu exclud nici posibilitatea de a fi luate în considerare. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.