fbpx

Cîmpeanu: Evaluarea profesorilor se schimbă. Titularizarea nu cred că trebuie să o schimbăm

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Digi 24, că evaluarea profesorilor se va schimba, în noua Lege a educației, însă, din punctul său de vedere, titularizarea nu ar trebui să aibă parte de modificări.

”Evaluarea cadrelor didactice se schimbă. Titularizarea nu cred că e un lucru pe care trebuie să îl schimbăm”, a spus Cîmpeanu, la emisiunea ”În fața ta”.

El a vorbit despre necesitatea de modificare a modului în care se face evaluarea psihologică a profesorilor.

”E trist pentru că în fiecare zi primim reclamații pe acest palier al evaluării psihologice.  Evaluarea psihologică, mai ales în această perioadă post pandemică este extrem de importantă. E o problemă cu privire la numărul mare de profesioniști care fac aceste evaluări”, a spus Cîmpeanu.

”Este o utopie să îți dorești o educație de calitate fără profesori, după cum este utopic să îți dorești profesori buni fără salarizare motivantă. Siguri, le ceri mai mult profesorilor, dar trebuie să le și oferim”, a mai afirmat ministrul Educației.
”Pachetul legislativ anunță o altă școală. Cei care vor intra în clasa a noua și clasa a cincea în anul 2023 vor intra pe un altfel de sistem. Primele lucruri cu adevărat finalizate vor fi în 2027: un alt fel de bacalaureat, standardizarea  evaluării, o formare a cadrelor didactice pe digitalizare, o reducere a abandonului școlar”, a spus Cîmpeanu. la emisiunea ”În fața ta”. 

3 comments

 1. Petre V spune:

  Eu aș scoate acest examen/concurs numit „Titularizare”.
  Sunt județe din țară în care efectiv nu e nici-un loc de muncă!
  Mă întreb câți profesori au prins loc de muncă cu ajutorul acestui examen sau concurs, căci sunt destui care nu-l dau și primesc, în timp ce alții îl dau în fiecare an sau o dată la doi ani.

 2. Prof spune:

  Doar pe bani și daca ai pile!
  Viabilitatea pe post ar trebui sa se transforme în titular!!!
  Profesorii titulari au cam uitat de examene, noile tendințe în domeniul fiecăruia și uneori lipsa de interes asociata cu siguranța locului de munca duc la dezinteres. Nu generalizez dar, in mare măsură asa stau lucrurile Succes!

 3. Florica F. spune:

  ** tre anulată inspecția specială la clasă;
  ** cu grad didactic I + master + calificare la olimpiada;
  **însă titulari cu doar definitivat ,clocesc cu tupeu;
  **cum să mă titularizez dacă nu sunt posturi

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.