fbpx

Digi 24: Academia Română a invitat presa la „Ziu Limbii Romane sarbataorita”

sursă imagine: Digi24.ro

Academia Română a trimis către ziariști o invitație al cărei titlu este plin de greșeli de scriere și neglijențe în exprimare, informează postul de televiziune Digi 24. Potrivit sursei citate, a decis să sărbătorească Ziua Limbii Române, pe 31 august, printr-o dezbatere la Clubul Academicienilor și a trimis o invitație pentru presă în acest scop.

Titlul e-mailului în care a fost trimis comunicatul este însă plin de greșeli: „Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana”.

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august ca urmare a unei inițiative legislative din 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013. Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră“ pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de fruntarii.

Dezbaterea organizată la Academia Română răspunde primei misiunii a celui mai înalt for cultural și științific al României, aceea de a se preocupa de normarea și cultivarea limbii naționale, prin elaborarea de dicționare, gramatici, antologii de texte, studii și cercetări, precum și prin sesiuni științifice și manifestări culturale destinate promovării limbii române ca principal factor identitar”, se arată în comunicatul Academiei Române.