fbpx

Scandalul Helikon continuă. ARACIP: ”Am respectat calendarul”. Oana Moraru: ”ARACIP minte. Cer demisia domnului Iosifescu”

Controversa pe tema autorizării școlii private Helikon continuă. După ce fondatoarea școlii, Oana Moraru, i-a acuzat pe șefii ARACIP de abuz pentru că ar fi blocat procesul de autorizare, instituția a răspuns cu un comunicat, citat de Edupedu.ro.

“Pentru o corectă informare a publicului privind ampla dezbatere inițiată pe rețeaua de socializare Facebook de către dna Oana Moraru, administrator al SC Vocea Părinților SRL, semnatara cererii de evaluare externă nr. 1991/23.05.2019 pentru înființarea unei școli primare în municipiul București, cu începere a cursurilor din anul școlar 2019-2020, facem următoarele precizări:

ARACIP și-a respectat Calendarul de lucru nr. 2502/31.08.2018 cu privire la soluționarea cererilor de autorizare de funcționare provizorie pentru anul școlar 2019-2020, potrivit legii, respectiv acelea depuse până la data de 15.03.2019.

Cererea adresată de SC Vocea Părinților la data de 23.05.2019 este, la momentul actual, în procedură, petentului comunicându-i-se la data de 30.08.2019 perioada de derulare a vizitei de evaluare externă în teren.

La data de 30.08.2019, SC Vocea Părinților SRL a comunicat ARACIP Adresa IGSU nr. 29714/30.08.2019 de revenire asupra poziției formulate de această instituție (transmise către ARACIP prin Adresa nr. 29550/15.08.2019). În urma acestei comunicări, la aceeași dată, respectiv 30.08.2019, petentului SC Vocea Părinților SRL i-a fost comunicată de către ARACIP decizia de continuare a procedurii”, afirmă ARACIP.

La rândul său, Oana Moraru a dat replica, pe pagina sa de Facebook:

”ARACIP, instituție a statului român, minte într-un comunicat public. Pentru asta îi cer, în calitate de contribuabil care îi plătește salariul domnului Iosifescu, demisia din funcția pe care o ocupă.

Vreau să fac câteva clarificări. Am depus cu întârziere documentele față de ”calendarul ARACIP” în baza unui memoriu în care explic motivele, memoriu aprobat chiar de conducerea ARACIP. Aceasta este o practică curentă, o cunosc și eu, și alte școli, deoarece ”calendarul ARACIP” este o ficțiune funcționărească scrisă de oameni care n-au lucrat o zi în sectorul privat și care nu au habar ce înseamnă o investiție, cum se iau aprobările pentru clădiri și alte chestiuni logistice. În momentul în care mi s-a aprobat memoriul și am depus documentele, ARACIP mi-a dat asigurări că procedura se va finaliza în așa fel încât autorizarea să fie emisă pentru anul școlar 2019-2020.

Minciuna cea mai groasă din comunicat este însă cea referitoare la adresele IGSU. O să mai explic o dată pe înțelesul tuturor.

Am depus primul document ISU privind siguranța la incendii, perfect valabil.

În mod nejustificat, ARACIP a trimis o adresă către ISU prin care chestionează valabilitatea documentului. Asta, în sine, reprezintă o aberație birocratică. Niște hârțogari dintr-un birou au devenit brusc experți pe siguranța în caz de incendiu.

IISU le-a răspuns celor de la ARACIP că își păstrează punctul de vedere. ARACIP a refuzat să-mi arate documentul, citând trunchiat un paragraf din care nu reieșea nimic. Am obținut pe căi informale documentul și am observat că punctul de vedere este menținut.

Cu toate acestea, ARACIP mi-a solicitat să mai obțin încă un punct de vedere de la ISU. Am fost în audiențe și la ISU, și la IGSU și le-am explicat situația. M-au asigurat că nu sunt motive să-și schimbe punctul de vedere inițial. Le-am transmis asta celor de la ARACIP și le-am cerut să facă inspecția în teren, deoarece IGSU îmi va trimite reconfirmarea pe 30 august (ceea ce s-a și întâmplat). Într-o discuție internă la ARACIP s-a aprobat cererea mea, inclusiv domnul Iosifescu a fost de acord, însă altcineva și-a băgat din nou coada și a chestionat iarăși IGSU, transmițând informații false (caz penal).

Menționez că în niciuna din cele patru adrese de la IGSU, către mine sau ARACIP, IGSU nu și-a schimbat punctul de vedere. Deci nu a fost nicio ”revenire” a IGSU, cum minte domnul Iosifescu într-un comunicat public. Domnul Iosifescu și funcționarii lui vorbesc de această ”revenire” fiindcă vor să acopere un evident abuz în serviciu, unul pentru care politicieni și funcționari din această țară au ajuns la închisoare.

Altceva neadevărat în răspunsul lor oficial de azi. Ei zic că au declanșat mai departe procedura de evaluare. Da, dar pentru anul următor. 🤣

Am toată corespondența mea cu IGSU și ARACIP, am inclusiv corespondențe interne din ARACIP, dar și documente pe care ARACIP a încercat să le ascundă față de mine. Cu ele voi proba în instanță tot ce spun, dar, până atunci, domnul Iosifescu ar face bine să demisioneze din funcție pentru minciună într-un comunicat public.”

 

Citește și

Oana Moraru, atac dur la șefii ARACIP: ”Dacă i-ai trimite două luni în mediul privat, ar muri de foame și de frică”