fbpx

Valeriu Nicolae acuză PSD că vrea să oprească voluntariatul la școala 136 din Ferentari

Valeriu Nicolae, activist civic și fost membru PLUS, afirmă că a primit informații potrivit cărora organizația PSD Sector 5 ar încerca să oprească voluntariatul pe care îl practică de mai mulți ani pentru copiii din școala 136, situată în cartierul Ferentari.

”M-a sunat acum căteva minute o prietenă de la PNL cu care am lucrat în guvernul tehnocrat. Îmi spune că PSD sectorul 5 a decis să ne interzică să mai facem voluntariatul de la școala 136 căci eu sunt o posibilă amenințare pentru poziția de primar din partea USR PLUS. Mai direct, socialiștii din cel mai sărac sector al Bucureștiului vor să oprească un grup de voluntari care au grijă de undeva la peste 100 de copii și căteva zeci de familli care trăiesc în sărăcie abjectă cu de toate de la îmbrăcat, mâncare la tratamente medicale urgente. Asta în ciuda faptului că eu am scris de mi s-a acrit că mi s-ar părea mai degrabă un blestem decât orice altceva să mă bag în așa ceva și că nu mai am gânduri de politică. Dacă ar exista ceva care să mă facă să mă răzgândesc la implicarea în politică și să-mi @#$Î% viața pentru câteva luni pentru a face campanie din ușă în ușă numai ca să încerc să fac tot posibilul să nu câștige PSD-ul la sectorul 5 exact asta ar trebui să se întămple. Vă rog share-uiți că poate ajunge și la idioții de la PSD sector 5”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Educație Privată a încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților școlii 136, însă, până la momentul redactării articolului, aceștia nu au putut fi contactați.

În calitate de Președinte al Clubului de Educație Alternativă, Valeriu Nicolae a coordonat, începând din anul 2010, activitatea voluntarilor care oferă servicii gratuite de educație copiilor din Ferentari, una dintre zonele defavorizate ale Bucureștiului.

Într-un interviu acordat Educație Privată, Nicolae a vorbit despre misiunea organizației pe care o conduce:

”Voluntarii care vin în fiecare săptămână și muncesc cu puștii din ghetou. Cu mult peste 100 de oameni care mă fac pe mine mult mai bun și pe copii mult mai fericiți. Faptul că văd atâtea acte de bunătate dezinteresată mă surprinde în fiecare săptămână. Medici, dentiști, oameni de afaceri, meșteșugari, profesori, ingineri, IT-iști, bancheri, procurori, juriști, contabili vin în fiecare săptămână în cel mai rău famat loc din București să ajute niște copii săraci.”

Puteți citi interviul integral, aici:

Valeriu Nicolae: „Să schimb în bine viitorul unui copil este pentru mine cam cea mai mare bucurie posibilă“