fbpx

Timiș: Majoritatea școlilor vor aplica sistemul ”Două săptămâni la clasă, două acasă”

Elevii și copiii de grădiniță din Timiș (aproximativ 90.000 la număr, înscriși în anul școlar care va începe în 14 septembrie) vor începe școala într-un sistem hibrid, anunță publicația locală tion.ro.

În general, reprezentanții școlilor și grădinițelor din Timiș optează pentru școala „în ture”, adică două săptămâni vin la cursuri jumătate din elevii dintr-o clasă sau grupă, iar două săptămâni stau acasă, în acest timp urmând să vină colegii lor la cursuri. Copiii care vor sta acasă două săptămâni vor participa la cursuri online.
„Scenariul verde înseamnă toată lumea la școală. Da, ne dorim ca toată lumea să fie la școală, dar nu avem destule spații. Până luni, unitățile de învățământ vor face propuneri. Și-au propus activități hibrid, pe perioada a două săptămâni să vină jumătate de clasă, apoi, celelalte două săptămâni, cealaltă jumătate de clasă. Majoritatea unităților de învățământ au adoptat acest scenariu, în afară de elevii din clasele zero, IV, VIII, XII. Au fost chestionați părinții, până acum în proporție de 80 la sută. Peste 50 la sută dintre părinți vor să ducă copiii la școală față în față, 25 la sută în varianta hibridă, două săptămâni la școală, două acasă, iar diferența este a părinților care optează ca elevii să facă cursuri online. În 7-8 septembrie vom primi de la unitățile de învățământ propunerile aprobate de consiliile de administrație ale unităților de învățământ, care vor fi aprobate de Prefectură, prin Comitetul pentru Situații de Urgență”, a declarat Marin Popescu, inspector școlar general de Timiș, potrivit tion.ro.
Potrivit sursei citate, situația de la grădinițe este la fel ca în cazul școlilor, vor veni câte jumătate din copiii din grupă. Scenariul nu este unul general, urmând a fi adaptat în funcție de fiecare grădiniță ori școală în parte. Acolo unde se poate păstra distanțarea fizică impusă de regulile de protecție în pandemie nu va fi nevoie de acest program. Sau, în cazul programului prelungit, vor rămâne doar jumătate la programul de după-amiază, iar ceilalți vor merge acasă.