fbpx

NASA transmite în direct prima ieșire în spațiu a unui echipaj compus exclusiv din femei

Agenția Americană Aero-Spațială transmite în direct misiunea echipajului compus din Christina Koch şi Jessica Meir, primele femei-astronaut care vor ieși în spațiu.

Puteți urmări transmisiunea aici:

Cele două astronaute sunt la a doua încercare de a ieși în spațiu. Prima misiune a fost abandonată înainte de a începe, din cauza unor probleme legate de costumele spațiale.

Americancele Christina Koch şi Jessica Meir, aflate la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), vor ieşi împreună în spaţiu pentru înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriilor electrice.

Potrvit Digi 24, în luna martie, NASA a anunţat că, pentru prima dată, două femei, Christina Koch şi Anne McClain, ar forma o echipă exclusiv feminină care va ieşi în spaţiu. Însă, cu doar câteva zile înainte, Nick Hague a înlocuit-o pe Anne McClain în această misiune întrucât doar un singur costum de mărimea potrivită pentru femei era gata de utilizare, fapt ce a declanşat un val de critici la adresa agenţiei spaţiale americane.

Între timp, Anne McClain a revenit pe Pământ, iar Jessica Meir s-a alăturat în septembrie echipajului de pe ISS.

Iniţial, NASA a decis să programeze ieşirea în spaţiu a celor două femei la 21 octombrie, însă data a fost schimbată pentru săptămâna aceasta.

Echipajul de la bordul ISS cuprinde în prezent şase membri: trei americani (Christina Koch, Jessica Meir, Andrew Morgan), doi ruşi (Alexander Skvortsov, Oleg Skripochka) şi italianul Luca Parmitano.