fbpx

Monica Anisie, noul ministru al Educației, își dorește eliminarea meditațiilor din sistem

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a declarat, la postul de televiziune Digi 24 că își dorește eliminarea meditațiilor din sistemul de învățământ.

”Ceea ce îmi doresc este dezvoltarea programului <Școală după școală>, care ar conduce la eliminarea acestor meditații. De cele mai multe ori părinții iau decizia de a trimite copiii la meditații și pentru a le ocupa timpul liber, după ce termina cursurile. Este adevarat că meditațiile sunt realizate și în sprijinul elevilor, pentru că la școală aceștia nu înțeleg lecția. Mi-aș dori și vom realiza proiecte și programe în sensul în care meditațiile să fie eliminate din sistem. O soluție ar fi programul <Școală după școală>”, a spus Monica Anisie.

Ea a adăugat că susține reducerea numărului de ore pentru elevi. De asemenea, ministrul a criticat și felul în care sunt concepute manualele școlare: ”De cele mai multe ori, manualele școlare sunt construite de profesori pentru profesori. Sunt voci care spun ca manualele nu sunt adresate elevilor. Vor să demonstreze autorii ca sunt foarte buni, dar trebuie să ne gândim de fiecare dată când construim un manual la aplicabilitatea acestuia.”

Eu îmi doresc să dezvoltăm premisele pentru a implementa programul Romania educată, deoarece în acest program au fost implicați în consultare publică mulți actori educaționali care au venit cu propuneri de îmbunătățire a sistemului de educație”. a mai spus ministrul Anisie.