fbpx

Florin Cîțu: ”Vom sprijini orice inițiativă privată care construiește școli, spitale și grădinițe”

Liberalul Florin Cîțu, propus pentru a prelua portofoliul Finanțelor în Guvernul Orban, a declarat, la audierile din Parlament, că noul executiv va sprijini inițiativele private în domeniul Educației și Sănătății.

”Nu promitem școli, spitale, grădinițe, dacă nu avem bani să le facem, dar vom sprijini orice inițiativă privată care construiește școli, spitale grădinițe”, a spus Cîțu.

El a adăugat că noul Cabinet va încerca să aloce 6% din PIB pentru Educație. ”Părerea mea e că acești bani trebuie să meargă și în investiții, nu doar în salarii” , a precizat Cîțu.

Astăzi este prima zi de audieri în comisiile parlamentare pentru miniștrii propuși în Cabinetul Ludovic Orban.

Cine este Florin Cîțu

  • A fost fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).
  • În CV-ul său este trecută și activitatea la ING, unde a fost economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.
  • Cîțu este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018), potrivit Agerpres.
  • A absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University.