fbpx

ANAF anunță un proiect-pilot pentru a-i educa pe profesori despre fiscalizarea meditațiilor

ANAF anunță că va desfășura un proiect-pilot în județele Sibiu și Cluj, prin care vrea să îi informeze și să îi educe pe profesori în legătură cu fiscalizarea meditațiilor.

Inițiativa face parte dintr-un set de trei proiecte-pilot anunțate de Agenție pentru perioada următoare.

Comunicatul ANAF:

Agenția Națională de Administrare Fiscală intensifică, în anul 2022,activitățile de îndrumare și asistență în domeniul fiscal, manifestându-și în acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce le revin. Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează trei Proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale. Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:
– cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații,
– persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor,
– persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

 

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformãrii voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu. 

fiscalizarea meditațiilor