fbpx

Ștefan Pălărie (USR-PLUS): Proiect de lege pentru stabilirea unui număr minim de zile de școală

Senatorul Ștefan Pălărie (USR-PLUS) anunță că formațiunea sa politică va depune un proiect de lege prin care să fie stabilit un număr minim de zile de școală.

Pălărie face o comparație între zilele de școală legiferate în alte state și cele din România.

Anunțul lui Ștefan Pălărie:

O problemă a sistemului educațional din România este legată de numărul de zile în care copiii noștri merg la școală.
În vreme ce statele europene învață între 181 și 200 de zile pe an, România are o medie de 165 de zile de școală. Este o diferență considerabilă dacă analizăm și volumul crescut de informații datorate programei stufoase la care copiii noștri sunt expuși. Este necesară modificarea Legii Educației pentru stabilirea unui număr minim de zile de școală, de aceea, în perioada următoare vom depune o inițiativă legislativă.
Mediul școlar este cel care pune amprenta asupra comportamentului unui copil, atât din punct de vedere educațional, emoțional, cât și social. Nu le putem limita accesul la educație și nici nu-i putem supra-aglomera.
Educația trebuie să fie prioritatea numărul unu a României pentru următorii 30 de ani.
Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație au lansat, miercuri, un apel prin care solicită autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de activitate școlară într-un an calendaristic. 

“Dezbaterea din aceste zile, în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis modificarea structurii anului școlar astfel încât vacanța de primăvară să fie prelungită (peste o lună de vacanță ,,COVID-19”), nu a făcut decât să scoată la iveală una dintre marile probleme ale sistemului de învățământ: în România, dreptul la educație s-a transformat într-un drept la vacanță”, afirmă organizațiile, în apelul respectiv.

3 comments

  1. Ana spune:

    Nu inventam apa calda! Si Scoala Franceza din Bucuresti are alternativ 7 saptamini de scoala 2 de vacanta. 2 luni vacanta de vara: iulie si august.

  2. Adnana spune:

    Eu cred ca ce visati noaptea, aplicati ziua! Oameni prosti si fara minte! Educatia bataia de joc a tuturor! Noi am facut lectii de cand ne- am angajat, numai pe banii nostri.Nu ni s- a dat nici macar creta di burete! Dar aveti pretentii la mai multe zile de scoala! Am bagat bani pe materiale din salariul ala mizer, numai ca sa facem copiii sa se simta bine! Ne- am saturat de atatea idei tampite! Cand vom avea salariile ca in Europa, cand ne veti da tot ce ne trebuie, atunci si numai atunci, sa aveti tupeul sa schimbati ceva!

  3. Irina spune:

    Ce greutate cară copiii românilor până la școală și cât de grea este materia acestora în comparație cu celelalte țări ? Rușine ce ați făcut din învățământul românesc.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *