fbpx

Șefa ISJ Argeș susține că învățătoarea a acceptat mărțișorul lui Nicolae. Tatăl o contrazice

Reprezentanții Inspectoratului Școlar din Argeș au dat, astăzi, declarații în cazul elevului care ar fi fost umilit la școală din cauza mărțișorului pe care l-a dus de 1 Martie.

Liliana Murguleț, șefa ISJ Argeș, susține că învățătoarea ar fi acceptat, de fapt, mărțișorul: ”Doamna învâțătoare mi-a spus că în momentul în care, în ziua de 1 Martie, copiii au venit în fața ei să-i ofere un mărțișor, a venit și copilul în cauză. Copilul avea în mână o ciocolată și un mărțișor destul de măricel. Doamna i-a spus „nu trebuia să-mi cumperi un mărțișor așa de mare”, în sensul în care a fost un efort financiar… Asta a fost gândirea doamnei, dar nu a fost un lucru pe care l-a verbalizat. A acceptat mărțișorul. Mai mult de-atât, acest mărțișor a fost valorizat, pentru că doamna l-a așezat în vitrină, la vedere.

Contactat de Educație Privată, tatăl lui Nicolae a declarat că lucrurile s-au petrecut cu totul altfel: ”Doamna i-a spus copilului așa: <Mărțișorul de ce mi l-ai adus, pentru că nu e pentru o doamnă? Nu vezi că e din hârtie? Trebuia să îmi aduci doar ciocolata.> Cât timp a fost la școală, timp de 4 ore, îi spunea mereu; vrei să îți dau ăsta înapoi?”

Am încercat astăzi să iau legătura cu părinții, nu a fost posibil lucrul acesta. Copilul nu a fost în sala de clasă, părintele i-a precizat telefonic directorului școlii că este la psiholog cu copilul”, a mai spus Liliana Murguleț, citată de Digi 24.

CONTEXT

Un elev de clasa a III-a dintr-o şcoală din comuna argeşeană Slobozia nu mai vrea să meargă la şcoală, reclamând că învăţătoarea l-a umilit după ce i-a oferit un mărţişor, spunându-i că mărţişorul confecţionat de el este urât, relatează Adevărul de Pitești.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc luni 1 martie. Elevul a mers la şcoală cu o ciocolată şi un mărţişor confecţionat de el şi i l-a oferit învăţătoarei, numai că aceasta l-a umilit în faţa colegilor, spunându-i că mărţişorul este urât şi că el nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate.

Băieţelul a ajuns acasă plângând după ore şi le-a spus părinţilor că învăţătoarea l-a jignit. Superiorii ierarhici ai învăţătoarei de la şcoala din Slobozia precizează că au analizat cazul şi că nu se impune ca aceasta să fie cercetată disciplinar. Părinţii băiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare.

În plus, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei.

Argeș

1 comment

  1. Dana Tufeanu spune:

    În cazul acesta s-a procedat foarte profesionist! Normal era să se discute cu toate părțile implicate. Păi cum să faci sa vorbești cu un părinte care refuză comunicarea? Aruncă cu piatra și fuge.
    N-aș vrea să fiu în sufletul bietei învățătoare!
    Este mult mai greu sa dovedești că ești nevinovat când ai eticheta deja pusă pe frunte.
    Oricum, nota 10 pentru reacția ISJ Argeș!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.