fbpx

Un elev a fost umilit de învățătoare, după ce i-a oferit un mărţişor

Un elev de clasa a III-a dintr-o şcoală din comuna argeşeană Slobozia nu mai vrea să meargă la şcoală, reclamând că învăţătoarea l-a umilit după ce i-a oferit un mărţişor, spunându-i că mărţişorul confecţionat de el este urât, relatează Adevărul de Pitești.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc luni 1 martie. Elevul a mers la şcoală cu o ciocolată şi un mărţişor confecţionat de el şi i l-a oferit învăţătoarei, numai că aceasta l-a umilit în faţa colegilor, spunându-i că mărţişorul este urât şi că el nu a fost în stare să cumpere un mărţişor de calitate.

Băieţelul a ajuns acasă plângând după ore şi le-a spus părinţilor că învăţătoarea l-a jignit. Superiorii ierarhici ai învăţătoarei de la şcoala din Slobozia precizează că au analizat cazul şi că nu se impune ca aceasta să fie cercetată disciplinar. Părinţii băiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare.

În plus, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi. Rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei.

La rândul său, învăţătoarea a declarat că nu l-ar fi jignit pe băieţel şi că i-ar fi spus doar că nu trebuia să cheltuiască banii pe mărţişor şi ciocolată. Tatăl băieţelului a cerut conducerii şcolii din Slobozia să îi permită să stea pe holul şcolii în timpul orelor, pentru a preveni alte incidente. Solicitarea sa a fost aprobată.  
La rândul său, învăţătoarea a declarat că nu l-ar fi jignit pe băieţel şi că i-ar fi spus doar că nu trebuia să cheltuiască banii pe mărţişor şi ciocolată. Tatăl băieţelului a cerut conducerii şcolii din Slobozia să îi permită să stea pe holul şcolii în timpul orelor, pentru a preveni alte incidente. Solicitarea sa a fost aprobată.  mărţişor

12 comments

 1. ana spune:

  Sunt sceptica in ceea ce priveste educatia pe care o face elevilor sai aceasta invatatoare….Daca ea nu stie sa aprecieze gestul ,daca nu stie sa se bucure de lucrurile marunte ……ma indoiesc de educatia ei la clasa!Fiind profesoara ,la tara,(in primul meu an de invatamant ),unde nu erau in vremea aceea nici florarii ,nici martisoare de cumparat,am primit de de 1 Martie,de la un elev al meu o ramura de porumbel inmugurita.Pentru mine gestul copilului a contat ,bucuria din ochii lui cu care imi amintea ca a venit….primavara !

 2. Grigore Virginia spune:

  Eu i-as solicita instituției școlare ca, până la terminarea studiilor cu această individa, să-mi vireze în cont,SPORUL DE STRES ,pe care fiecare cadru didactic îl primește!

 3. Lika spune:

  de asta isi permite invatatoarea noastra femeie de servici in casa? ca are spor de stres. fut-o-n gura de javra.

 4. oana spune:

  Trecand peste modul in care s-a comportat invatatoarea (urat e putin spus), nu sunt de acord cu aparitia tatalui si cu modul in care acesta cere bani, profitand de cele intamplate. Spune ca baiatul trebuie operat de miopie…. Hmm… are vreo recomandare in acest sens?
  Pe un ochi care nu s-a oprit din crestere nu se recomanda astfel de interventii chirurgicale !!! Adica pana la 21 de ani nu se recomanda!!!

  Implantul de cristalin poate veni cu multe complicatii – va spun din proprie experienta, eu a doua oara as sta sa ma gandesc bine de tot inainte sa fac asa ceva. Am facut un implant pe la 25 de ani, avand dioptrii -21. Toate au fost bune si frumoase 12 ani mai putin o dezlipire de retina, rezolvata prin operatie), apoi a inceput calvarul. La unul din ochi am facut cataracta secundara, deci a trebuit scos implantul. Ca sa aflu ca din cauza unui glaucom (alta complicatie) nervul optic este distrus. Deci cu un ochi nu mai vad deloc. Ce se va intampla cu celalalt, nu stiu… glaucomul, cataracta, dezlipirea retinei sunt lucruri care pot aparea si intrebarea este cat merita riscul. Acum la 40 de ani cand stau cu frica ca pot ramana fara vedere, imi spun ca parca mai bine lasam ochii in pace cu -21 dioptrii.

 5. Mihail Cosma spune:

  Am sa cumpar acest martisor care imi va aminti puritatea acestui copil si frumusetea acestui obicei al primaverii. Accea „invatatoare” are un suflet pustiu care n-are nimic cu educatia copiilor…trebuie sa plece!

 6. mee spune:

  acel personaj odios mai lucreaza inca in invatmamant?!

 7. Racocianu Georgeta spune:

  nu ar mai trebui sa profeseze niciodata, deoarece nu stie sa aprecieze gestul si comportamentul unui copil, poate el nu avea ce sa manance in ziua respectiva ca sa.i ia ei martisor si ciocolata! Acea femeie, ca nu poate fi numita dascal, este un exemplu negativ in educatia si viitorul copiilor nostri.. RUSINE

 8. Ana spune:

  Bună ziua, si eu sunt profesor si lucrez cu copii mici. Multumesc de o sută de ori fiecărui copilaș care imi aduce la sfârșitul orei o „mazgaleala” 🙂 Totuși, în calitate de cadru didactic, mă gândesc ca poate judecăm prea ușor asa zisul gest al respectivei dne invatatoare. Avem noi vreo dovadă, în afară de acest articol, ca ea s-a purtat urât cu respectivul copil? Atât de ușor putem fi dusi în eroare de cineva care interpretează o anumită întâmplare… În plus, stresul zilnic al acestei invatatoare, îl stie cineva? Putem spune de ce a reacționat asa? Suntem SIGURI ca avem dreptate? Bineînțeles că e un lucru bun si frumos sa cumpărăm martisoarele copilului, dacă asta îl ajută…!

 9. Rodica spune:

  Dovada ar fi putut fi obținută din declarațiile copiiilor care au asistat la presupusa scenă , doamnă ! Dar , de ce ar fi avut cineva interesul să o caute ? Sau , dacă a găsit-o de ce ar fi făcut-o publică ? De ce ar fi compromis învățătoarea și nu părintele ?
  Solidaritatea , unora , manifestată prin gesturi menite să acopere abaterea de la normele de conduită ale cadrelor didactice , este cunoscută și tot mai evidentă ! Pe cine încercați dvs. să convingeți că , e vorba de interpretare și nu de un gest nepotrivit ? Și , de ce , profitați de orice prilej pentru a găsi scuze și justificări celor care profesează în sistem ?
  Nu știți că , în orice alt domeniu de activitate , în orice profesie , cine greșește plătește , fără explicații suplimentare !?

 10. Ana spune:

  Bună ziua, eu am spus o părere, întrucât mi se pare că se sare f ușor „la gâtul” cadrelor didactice, este (aproape) un subiect senzațional, pentru unii. Ca profesorii si învățătorii au de-a face zilnic cu anumiti copii si cu situații care fac exercitarea acestei meserii aproape ca mersul pe sârmă nu pare sa intereseze cam pe nimeni. Doar nu suntem toti profesori, nu, de ce ne-ar ineresa?!
  Vă dati seama că nu o cunosc personal pe acea dna invatatoare din Slobozia sau unde s-a întâmplat acest incident. Vorbeam la modul general. Si, la drept vorbind, cam pe CINE credeti ca as putea convinge ?! 🙂

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.