fbpx

Școala de vară la Liceul Teoretic Național

Se apropie vacanța, iar pentru copii timpul liber petrecut într-un mod eficient și echilibrat este o prioritate pentru părinți. Conform studiilor, în vacanță, cei mici petrec peste 6 ore pe internet, de 3 ori mai mult față de o zi obișnuită din timpul școlii. Liceul Teoretic Naţional – Școală pentru viață propune o experiență offline, mult mai eficientă și tare distractivă, cu activități atractive și educative.

În perioada 26 iunie-28 iulie 2023, în cadrul LTN se desfășoară programul  CALEIDOSCOP LTN – Școala de vară, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Pe parcursul celor cinci săptămâni tematice, participanții descoperă locuri noi, la pas prin București, vizitează muzee, parcuri, se joacă în aer liber, participă la ateliere creative, se bucură de activități dedicate teatrului, muzicii, dansului, își exersează abilitățile de comunicare în limba engleză, participă la cluburi de lectură, dezvoltare personală și, nu în ultimul rând, zilnic, fac sport și mișcare.

Experiența ultimilor ani mi-a oferit un feedback extraordinar atât din partea copiilor, cât și din partea părinților. Ținând cont de tipurile de activități, de diversitatea acestora, de program, dar și de structura celor cinci săptămâni tematice, anul acesta am ales să continuăm în aceeași manieră cu o școală de vară de tip caleidoscop, care să vină în întâmpinarea așteptărilor copiilor și care să îi facă să nu se simtă „ca la școală”. Ideea școlii de vară a venit în mod natural, astfel încât să oferim copiilor, în vacanță, un timp de calitate, momente de relaxare, ocazii de a socializa, de a-și pune în practică abilitățile, de a face sport, de a se juca, dar și de a descoperi locuri noi, susține Ioana Dan, director de dezvoltare la Liceul Teoretic Național. 

Prima săptămână va fi dedicată emoțiilor. Toate activitățile organizate vor pune accent pe observarea sentimentelor copiilor. Ei vor avea ocazia de a-și recunoaște, controla și valoriza emoțiile într-un mod constructiv. Atelierele de dezvoltare personală, poveștile terapeutice și cărțile abordate la clubul de lectură vor pune accent pe dezvoltarea emoțională a copiilor.

A doua săptămână va fi eco, iar cei mici vor învăța să recicleze și să protejeze natura. Va fi Ziua Internațională a reciclării pungilor de plastic, un prilej potrivit pentru copii să afle despre efectele plasticului asupra mediului înconjurător. Atelierele de lucru combinate, precum cele de pictură pe pietre, crafturi tematice sau activități în cadrul gradinii de legume LTN, vor evidenția spontaneitatea și creativitatea copiilor. 

Statisticile ne arată că 1 din 4 copii, cu vârsta cuprinsă între 7 și 9 ani, are probleme de greutate. Programul școlii de vară – Caleidoscop LTN cuprinde o săptămână întreagă dedicată artei culinare, în care, participanții vor învăța să gătească preparate sănătoase, unele culese chiar din grădina LTN, vor afla despre bunele maniere la masă și vor participa la ateliere creative pe bază de alimente. Sănătatea pentru minte și corp a copiilor este o prioritate mondială, de aceea orele de sport, zumba și aerobic vor completa programul de activități specifice acestei săptămâni.

Următoarele două săptămâni le dedicăm experimentelor și artelor. Copiii vor participa la o varietate de probe practice distractive, din care vor afla despre fenomene chimice și fizice, adaptate vârstei lor. Arta joacă un rol important în dezvoltarea celor mici, iar unul dintre cele mai importante beneficii ale picturii este dezvoltarea creativității și a funcțiilor cognitive. Copiii vor fi provocați să apeleze la imaginație atunci când vor picta în grădină LTN sau pe diferite obiecte din lemn. 

Elementul surpriză de la sfârșitul fiecărei săptămâni va fi tare distractiv pentru participanții înscriși în programul școlii de vară CALEIDOSCOP LTN. Zilele de vineri vor fi altfel: cu pălărie, în dungi, cu buline sau coafuri trăsnite. Toate activitățile vor fi coordonate de cadre didactice cu experiență și traineri specilizați pe domeniul lor de activitate.

Programul zilnic va fi de la 08:30 până la 16:30. Toate informațiile despre program și activități le puteți accesa aici: https://www.liceulnational.ro/scoala-de-vara/

La LTN puteți avea o vacanță în siguranță, în cea mai frumoasă ambianță!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.