fbpx

Primăria Buzău a oferit 80.000 de cărţi tuturor elevilor, pentru a le citi în timpul vacanţei de vară

foto: Facebook/ Constantin Toma

Toți elevii din Buzău au primit cărți pentru a le citi în timpul vacanţei de vară, pentru al treilea an consecutiv. Primăria a oferit 80.000 de cărți în cadrul campaniei „Buzăul citește”, după ce au fost selectate de profesori.

„Fiecare elev buzoian a primit un pachet de 3 sau 4 cărți și un jurnal de lectură, gratuite, în total alocându-se circa 80.000 de cărți din partea Primăriei Buzău. Este pentru al treilea an consecutiv când facem acest lucru și considerăm că astfel contribuim la încurajarea lecturii pentru fiecare elev în parte. Cititul de cărți, de la vârste fragede, este un element de bază pentru realizarea culturii unui om. Iar fără educație și cultură, un om nu poate progresa! Iar în toamnă va avea loc și un concurs de lectură la nivelul tuturor școlilor și a municipiului, unde premianții, cei mai buni cititori, vor primi și premii consistente în bani”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Scopul campaniei desfăşurate de administraţia locală este promovarea cărţilor scrise de autori români şi încurajarea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

„Vom continua cu această campanie pentru că cititul este baza pentru cultură, iar fără educaţie şi cultură nu avem progres. Se citeşte din ce în ce mai puţin, ca un cititor vechi am senzaţia că se tipăreşte mai mult decât se citeşte şi cred că încurajarea copiilor să citească va ajuta mult la progresul fiecărui copil pentru că adevărata cultură se câştigă din lectură, din citit, şi nu doar privind în fiecare zi pe telefon şi la televizor”, a declarat primarul Constantin Toma pentru Agerpres.

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.