fbpx

Ce mare e vacanța mare! România are cea mai lungă vacanță de vară din UE, dar Guvernul vrea să o prelungească

Elevii români au cea mai lungă vacanță de vară din UE, arată studiul ”Organizarea timpului de școală în Europa”, publicat de Comisia Europeană. Specialistul în Educație Mirabela Amarandei a publicat graficul care demonstrează acest lucru. Elevii români beneficiază de peste 11 săptămâni de vacanță, în timp ce școlarii din Germania sau Marea Britanie au mai puțin de 7 săptămâni libere, în timpul verii

Potrivit studiului respectiv, în majoritatea țărilor europene, anul școlar începe în luna august. Danemarca și Finlanda sunt statele în care școala începe cel mai devreme. Urmează Germania, unde vacanța de vară se încheie între 6 august și 11 septembrie, în funcție de land.

În cele mai multe țări din spațiul european, anul școlar are între 170 și 190 de zile, arată studiul respectiv.

CONTEX

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, urmează să ia o decizie cu privire la prelungirea cu o săptămână a perioadei de vacanță. Ea a primit mai multe solicitări în acest sens, campania fiind susținută de patronatele din turism.

Contactată de Hotnews, Ecaterina Andronescu a declarat că va reflecta asupra acestei decizii și că se va consulta cu cei afectați de o asemenea măsură.

”O să vă dau răspunsul după ce o să discut cu cei care sunt implicați: comisia de dialog social, sindicate, organizațiile de elevi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Potrivit News.ro, solicitarea patronatelor este susținută și de premierul Viorica Dăncilă. „Vă rog, doamnă ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o măsură aşteptată de elevi”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

T