fbpx

Se prelungește vacanța mare? Ecaterina Andronescu, asaltată de solicitări în acest sens

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, urmează să ia o decizie cu privire la prelungirea cu o săptămână a perioadei de vacanță. Ea a primit mai multe solicitări în acest sens, campania fiind susținută de patronatele din turism.

Contactată de Hotnews, Ecaterina Andronescu a declarat că va reflecta asupra acestei decizii și că se va consulta cu cei afectați de o asemenea măsură.

”O să vă dau răspunsul după ce o să discut cu cei care sunt implicați: comisia de dialog social, sindicate, organizațiile de elevi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Potrivit News.ro, solicitarea patronatelor este susținută și de premierul Viorica Dăncilă. „Vă rog, doamnă ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o măsură aşteptată de elevi”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

 

În luna mai a acestui an, Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală, spunea că pentru hotelieri este destul de grav faptul că vacanţa de vară a elevilor s-a scurtat cu o săptămână, deoarece noul an şcolar va începe pe data de 9 septembrie. Potrivit lui Bucovală, anul trecut au fost încheiate contracte cu turoperatorii până în 15 septembrie.
”„Anul trecut la Bursa de Turism Litoral, noi am făcut contractele cu turoperatori începând cu data de 1 mai, 1 iunie, până pe data de 15 septembrie. Ştim foarte bine că sezonul se deschide pe 1 Mai, se închide pe 30 septembrie. În aceste condiţii contractele au fost încheiate, s-au vândut şi ceva locuri în perioada până pe 15 septembrie, poate şi depăşim această perioadă, ne-am trezit cu o hotărâre de la ministerul învăţământului că se scurtează vacanţa copiilor cu o săptămână. Pentru noi e destul de grav pentru că avem deja contracte încheiate şi o să ne trezim iarăşi… Nu ştiu cum să rezolvăm problema aceasta”, afirma Bucovală, într-o conferință de presă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *