fbpx

Proiect USR: Funcția de director de școală și orice funcție de conducere dintr-un partid, incompatibile

Senatorul USR Ștefan Pălărie a anunțat că formațiunea sa va depune un proiect de lege prin care funcția de director de unitate școlară și orice funcție de conducere dintr-un partid politic, la orice nivel, vor deveni incompatibile.

Anunțul făcut de Ștefan Pălărie:

Fără politică în școli – eu zic că se poate 🙂

Am anunțat în premieră, într-o scurtă conferință de presă la sediul USR Maramureș, că săptămâna viitoare, indiferent dacă va fi lansat sau nu noul pachet de legi în educație, vom depune o inițiativă legislativă care să creeze o stare de incompatibilitate între funcția de director de unitate școlară și orice funcție de conducere dintr-un partid politic, la orice nivel.

În forma legii pe care o propunem va fi eliminată orice situație în care cineva ar putea deține un rol de conducere într-un partid politic în timp ce este directorul unei unități școlare.
Vechile partide trebuie să își ia mâna de pe educație, altfel o vor sufoca definitiv.

Este o serie de inițiative pe care le vom depune pentru scăderea gradului de politizare din învățământ. Oamenii care fac educație pe bune s-au săturat de acest fenomen. Politica de partid trebuie eliminată din școală. Câtă vreme există decizii politice în detrimentul meritului general, profesorii, mai ales cei debutanți, de care avem atâta nevoie, vor refuza să mai vină sau vor pleca imediat scârbiți din sistem.
Foarte bune discuțiile de la Baia Mare de azi, cu directori de școli sau licee, cu profesori și cu companii care își pregătesc viitorii angajați. Îmi confirmă că sunt prea puțin ascultați de către minister, că se decide prea mult la centru pentru probleme pe care școlile le-ar putea rezolva mai bine, că dezbaterea despre legea educației sau despre reforme se poartă prea puțin cu cei direct vizați.

1 comment

  1. Mihaela spune:

    Apa de ploaie pentru cine nu știe realitatea. Nu e nevoie sa aibă funcție intr-un partid ca să ajungă unii directori. Membru poate fi ca ii permite legea. Si daca nu vrea membru cu cotizație poate măcar o adeziune…si daca nici asta nu vrea sigur are prieteni. Așadar un asenea proiect de lege e praf în ochi pentru unii votanți. Finalitate zero. Dacă se dorește corectitudine sa se reaseze examenele pe baze solide. Ori dacă acum se da interviul în fata reprezentantilor consiliilor locale ….. dintre acestia unii se lupta inca cu acordul subiectului cu predicatul, cratimele fiind adevărate redute necucerite….oare ce sa așteptăm? Ar trebui si ca inspectorii școlari generali care se schimba o data cu guvernările sa nu aibă niciun cuvânt de spus și nici de transmis la aceste concursuri….dar asta poate în alte vieți…

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.