fbpx

Ștefan Pălărie (USR) acuză PSD că face racolări prin ”Caravana Educației”

Senatorul USR Ștefan Pălărie acuză PSD că face propagandă electorală ”mascată și împăturită” într-un program denumit Caravana Educației.

Parlamentarul spune că TSD, organizația de tineret a social-democraților, încearcă să facă racolări prin intermediul acestui program.

Ce spune Pălărie:

Iz de propagandă electorală, marca PSD, mascată și împăturită într-o “caravană a educației” branduită agresiv cu numele și sigla partidului.

Materialele distribuite elevilor din cele 17 județe prin care a trecut autocarul rușinii îi direcționează către site-ul https://caravanaeducatiei.ro/, unde le este pus la dispoziție și un formular de înscriere în TSD.

Sună a încălcare a Legii educației naționale care interzice în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale activităţile de natură politică. USR PLUS pentru Educație a cerut explicații Ministerului Educației și urmărește îndeaproape măsurile luate în acest sens.
Politica nu are ce căuta în educație. Avem deja inspectori și directori numiți din pix. Hai să lăsăm elevii în pace!

Cum se prezintă Caravana Educației, pe pagina sa de internet:

Noi, Tineretul Social Democrat, ne-am propus inițierea unui proiect național desfășurat sub forma unei caravane prin care dorim să mergem la “firul ierbii”, la cei care au cea mai mare nevoie de noi: copii din mediu rural si urban mic aflați în pragul primului examen serios: evaluarea națională.

  Prin implementarea acestui proiect, TSD nu dorește să se substituie sistemului de învățământ românesc, ci dorește să ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciaza că au nevoie pentru promovarea evaluării naționale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei 8 ani. Inițiativa TSD dorește să se alăture eforturilor deja existente și inițiativelor similare de la nivel guvernamental și asociativ ONG.

  Având la dispoziție mai puțin de 2 luni până la data de 13.06.2022, începutul Evaluărilor Naționale, Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică. 

Proiecte asemănătoare se desfășoară la nivelul Europei, socialiștii portughezi fiind un exemplu în acest sens.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.