fbpx

Botoșani: Învățătoare, condamnată la plata unei amenzi penale, după ce a bătut de două ori o elevă

O învățătoare de la o școală gimnazială din Botoșani a fost condamnată pentru purtare abuzivă la plata unei amenzi penale de 4.500 de lei, anunță Monitorul de Botoșani.

Sentința a fost pronunțată ieri, pe 2 iunie, de Judecătoria Botoșani, însă aceasta nu este definitivă, învățătoarea având dreptul să formuleze apel. Este al doilea caz de acest gen din județ, după ce un preot care preda religia a fost condamnat definitiv, la sfârșitul anului trecut, la plata unei amenzi penale, tot pentru purtare abuzivă.

Potrivit anchetatorilor, în cazul învățătoarei ar fi vorba de două agresiuni comise asupra unei fetiţe în vârstă de 11 ani. Astfel, primul incident ar fi avut loc pe data de 5 decembrie 2018, în incinta unităţii de învăţământ, chiar în timpul orelor de curs, când, iritată de comportamentul fetei care refuza să se potolească, învăţătoarea a tras-o de păr şi a bruscat-o, provocându-i suferinţe fizice. După vacanţa de iarnă, pe 18 ianuarie 2019, a avut loc un al doilea incident violent, când învăţătoarea a răbufnit din nou şi a bruscat-o pe fetiță, eleva având nevoie de îngrijiri medicale.

Conform jurnaliștilor de la Monitorul de Botoșani, în urma celor două agresiuni, cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, însă investigaţiile făcute au arătat că reacţia cadrului didactic a venit pe fondul provocării din partea fetiţei, care refuza să se conformeze regulamentului şcolar. Cu toate acestea, la finalul cercetărilor anchetatorii au considerat că ieşirea violentă a învăţătoarei fost deplasată. Prin urmare, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Manuelei F. sub acuzaţia de purtare abuzivă. „S-a reţinut şi scuza provocării, ambele incidente având loc sub o puternică stare de tulburare provocată de partea vătămată”, au arătat procurorii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.