fbpx

Proiect de pilotare la C.N. Gh. Șincai: Doar 8-9 discipline pe săptămână, fără afectarea normelor profesorilor

Conducerea Colegiului Național Gheorghe Șincai a publicat în dezbatere publică, propunerea de pilotare pe care își dorește să o pună în practică. 

Propuneri din proiectul de pilotare:

Se reduce numărul de discipline pe săptămână la 8-9, fără afectarea normelor profesorilor și fără afectarea numărului total de ore pe săptămână prevăzut în planurile-cadru în vigoare.

Disciplinele cu 1-2 ore pe săptămână se redistribuie pe 6/12/18 săptămâni, iar cele cu cel puțin 3 ore pe săptămână rămân discipline anuale.
Excepție fac:
-Educația fizică
– CDȘ (unele) la discipline de bacalaureat

Modelul pilotat deja de Colegiul Național Gheorghe Lazăr, București: în a doua jumătate a anului școlar elevii din clasele a XII-a vin fizic la școală doar pentru disciplinele la care susțin bacalaureatul, restul se derulează online asincron.

Obiectivele pilotării:

1. Eficientizarea învățării prin concentrarea atenției elevilor din Colegiul Național Gheorghe Șincai la doar 8-9 discipline de studiu, într-o săptămână, față de 14-17 câte sunt în prezent.
2. Introducerea unui sistem de studiu axat pe disciplinele de bază ale specializării alese de elevi la admiterea în liceu, prin alternarea modulară a disciplinelor din extra-profil/specializare.

Impactul asupra elevilor, potrivit școlii:

Pentru elevi, implementarea proiectului aduce reducerea numărului de discipline asupra cărora se concentrează întro săptămână, de la 14-17, la 89, concentrându-le atenția pe mai puține sarcini de lucru și pe mai puține domenii.
Elevii vor avea posibilitatea de redresare a situațiilor școlare dificile prin (eventuale) ore remediale în ultimele două săptămâni din anul școlar și prin evaluarea finală prevăzută în această perioadă.

Proiectul de pilotare poate fi citit, integral, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.