fbpx

Secretarul de stat Florian Lixandru îi felicită pe părinții elevilor de la Olimpiada de Religie

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, îi felicită pe părinții elevilor care au participat la Olimpiada de Religie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lixandru vorbește, de asemenea, despre ”tumultul unor vremuri aparent desacralizate”.

Ce spune Florian Lixandru:

În tumultul unor vremuri aparent desacralizate, când primăvara încearcă timid, dar sigur, să iasă în lumină, am fost onorat să particip la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă, între tineri talentați și profesori dedicați, organizată la Catedrala Metropolitană din Sibiu.
Când lumea se schimbă de la o clipă la alta și ziua de astăzi este un semn de întrebare sub semnul neiertător al ceasornicului, sunt sigur că în banca școlii ardelene, vom regăsi emoția spirituală, bucuria sacră, nevoia de credință și fără îndoială, rațiunea divină din cotidianul înconjurător.

Am certitudinea că elevii participanți vor reuși să îmbine inspirația, cunoașterea dobândită la orele de Religie, înțelepciunea, iubirea de Dumnezeu și semeni, astfel încât aceste zile nu vor reprezenta un moment de confruntare, ci unul de glorie al lor și al dascălilor care le sunt alături, iar munca le va fi recompensată în final atât prin rezultatele obținute, cât și prin bucuria și bogăția sufletească.
Dragi colegi, vă doresc să aveți parte de elevi motivați, talentați, dornici de cunoaștere, pe care să îi formați în spiritul verticalității morale și cărora să le transmiteți credința, legătura vie între om și Dumnezeu.

Transmit felicitările mele sincere, părinților care îi ocrotesc și îi învață pe acești copii ce înseamnă bunătatea, dăruirea, implicarea, adevărul și devotamentul pentru formarea lor ca viitori cetățeni ai țării și ai marii familii europene.
Felicit organizatorii care au depus toate eforturile pentru ca olimpiada de anul acesta să se desfășoare în condiții optime.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.