fbpx

Primul cabinet stomatologic școlar după 15 ani, la Miercurea-Ciuc

Orașul Miercurea-Ciuc are primul cabinet stomatologic școlar după 15 ani, inaugurat la un liceu. Activitatea acestuia va începe curând, iar primăria intenționează să extindă serviciile și pentru elevii de la școlile primare.

Cabinetul va fi deschis timp de patru zile pe săptămână, între orele 7 -15, unde vor fi efectuate tratamentele incluse în competența generală a stomatologiei (tratarea cariilor dentare, soluționarea anumitor situații de urgență). În cea de-a cincea zi, vor fi susținute prelegeri preventive în alte instituții de învățământ din oraș, concentrându-se asupra importanței igienei orale și a rutinei de îngrijire a cavității bucale. Conform dr. Imre Botond, activitățile care vor fi susținute pot avea și un rol important în depășirea anxietății de origine dentară, scrie ziarharghita.ro.

Cabinetul cu o suprafață de 25,5 metri pătrați își va începe activitatea în curând. Serviciile oferite la Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária” sunt disponibile în mod gratuit pentru aproximativ 1.100 de elevi de liceu. Obiectivul primăriei este extinderea acestuia și pentru elevii din școlile primare, scrie 

„A fost o provocare interesantă!” – a subliniat primarul Korodi Attila cu ocazia inaugurării oficiale a cabinetului în cadrul unei conferințe de presă. A precizat că începerea activității a fost precedată de o perioadă lungă de pregătire de aproape trei ani, care a fost un proces util și pentru administrația locală.

Potrivit consilierului Trandafir-Orbán Tímea, care deține și funcția de vicepreședinte al Colegiului Medicilor Dentiști Harghita, beneficiul cel mai important al acestui cabinet este educarea pentru sănătate, deoarece dacă elevii se obișnuiesc să participe la controale de screening de două ori pe an, multe probleme pot fi rezolvate încă din stadiul incipient.

Consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite pentru elevii și studenții din București

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.