fbpx

Primarul care a ascuns o clauză privind terenul unui campus educațional: „Lucrez cu foarte mulți nebuni. Din cauza asta”

Primarul din Cisnădie, județul Sibiu, a ascuns faptul că propunerea de donație a terenului necesar unui campus educațional are și o clauză penalizatoare, scrie Turnul Sfatului. „Pentru că lucrez cu foarte mulți nebuni. Din cauza asta”, motivează Gheorghe Huja. 

Clauza prevede că, dacă în termen de doi ani nu încep lucrările, terenul trebuie returnat și cumpărat de oraș pentru suma de 298.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Faptul că adresa prin care dezvoltatorii imobiliari sunt de acord cu donația includea și o clauză penalizatoare a devenit public în urma ședinței Consiliului local Cisnădie de marți, când pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul acceptării donației.

„Documentele le-am primit cu o oră înainte de ședința în plen a Consiliului Local, în timpul ședinței comisiei tehnice. La fel ca și dvs., la acel moment am avut rezerve față de anunțul public al primarului cu privire la această donație, unde singura condiție impusă de dezvoltator a fost ca primăria Cisnădie să folosească acest teren pentru construirea unui campus educațional. În puținele minute pe care le-am avut la dispoziție până la începerea ședinței Consiliului Local, am studiat proiectul de hotărâre pentru a mă asigura că donația aceasta se face exact așa cum a fost prezentată. Ei bine, surpriză! Există două variante ale adresei publicate de către primar”, a anuțat Elena-Andreea Zîmța, consilier local din partea USR, pe Facebook.

Ea a remarcat și faptul că primarul Gheorghe Huja și-a șters de pe contul său anunțul inițial referitor la donarea terenului și, implicit, adresa referitoare la donație.

Primarul a recunoscut că a acoperit clauza penalizatoare în adresa făcută publică zilele trecute.

„Pentru că lucrez cu foarte mulți nebuni. Din cauza asta”, a declarat Gheorghe Huja, cu referire la disputele îndelungate pe care le-a avut în Consiliul local pe subiectul acestui teren. El spune că nu se teme de faptul că termenul de doi ani nu va putea fi respectat. Mai multe detalii pe Turnul Sfatului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.