fbpx

Permiteți copiilor stresați emoțional să plângă – recomandare pentru profesori de la Min. Educației

sursă foto: Freepik

Ministerul Educației a publicat, astăzi, mai multe recomandări pentru profesori, referitoare la copiii care trec prin stres emoțional, după ce au fost implicați în situații de violență.

Recomandările transmise de instituție:

🟢 Vorbiți copilului pe un ton cald și calm.

 

🟢 Arătați empatie, înțelegere și răbdare pentru situația în care se află copilul.

 

🟢 Permiteți copilului să își trăiască emoțiile, spre exemplu, să plângă. Asigurați copilul că emoțiile puternice sunt normale în momente de stres și că sunteți alături de el până le depășește.

 

🟢 Exersați împreună cu copilul modalități simple de calmare: concentrarea pe respirație, număratul lent de la 10 la 1 pentru a se liniști, o scurtă plimbare în aer liber etc.

 

🟢 Ajutați copiii să identifice gândurile/temerile pe care le au în situații de stres emoțional și găsiți împreună mesaje pozitive, realiste pe care copiii să învețe să și le transmită atunci când se simt stresați.

 

🟢 Nu uitați că sunteți un model pentru copiii și pentru elevii dumneavoastră. Modul în care reacționați în situații stresante poate reprezenta un model pentru copii. Acordați atenție propriilor modalități de a gestiona stresul, fiți calmi și înțelegători cu propria persoană pentru a fi în măsură să acordați sprijin celorlalți.

 

🟢 Discutați cu copiii sau elevii dumneavoastră despre rolul emoțiilor în viața noastră și despre cum putem gestiona situațiile în care simțim că emoțiile ne copleșesc.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.