fbpx

Germania: Părinţi români, opriţi în aeroport pentru că au călătorit cu copilul, deşi nu e vacanţă şcolară în România – presă

Photo 69845167 © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com

Un cuplu de români care călătorea în Germania alături de copilul minor, venind din România, a fost oprit de funcţionarii aeroportului pe motiv că respectivul copil ar fi trebuit să fie la şcoală, relatează publicația Allgauer Zeitung.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat în aeroportul Allgäu din oraşul german Memmingen. Familia călătorea din România în Germania. La debarcare, poliţia germană a interogat cuplul cu privire la scopul călătoriei şi motivul pentru care alături de ei se află şi copilul, care cel puţin teoretic, ar fi trebuit să fie la cursuri. Ulterior, poliţiştii germani aveau să afle că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului, în condiţiile în care în România nu era vacanţă scolară.

Poliția a anunțat autoritatea școlară responsabilă din București. Aceasta urmează să se decidă asupra amenzii pentru cei doi tutori legali.

Legea care sancţionează acest gen de fapte există în România, doar că nu prea este aplicată. Părinţii ai căror copii absentează nemotivat de la şcoală sunt pasibili de amenzi de până la 5.000 lei. Spre deosebire de Germania însă, în România nu a fost până în acest moment nici un caz în care părinţii să fie întrebaţi de poliţişti de ce copilul nu este la şcoală, notează jurnaliștii de la Adevărul.

1 comment

  1. Tin spune:

    Mai bine si ar vedea ei de treaba lor pt ca Sunt copii in homeschooling si acei copii pot face scoala si din honolulu! Vai si amar

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.