fbpx

Firea anunță că toți copiii vulnerabili vor fi înregistrați într-un sistem informatic

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că a semnat contractul pentru un sistem informatic în care vor fi înregistrați toți copiii aflați în situație de risc social, inclusiv din punct de vedere al accesului la educație.

Anunțul făcut de Gabriela Firea:

🖋 Am semnat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic Național care evidențiază toți copiii cu probleme din țară: cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație și sănătate, supuși violenței și abuzului, din familii cu risc de sărăcie extremă, cu nevoi speciale, inclusiv cei care sunt în grija statului și pot fi adoptați.

🚸 În plus, în premieră, vom ști în mod real câți copii sunt în situații de risc în România.

💻 Sistemul va fi realizat de asocierea S&T România – Sysdom proiecte, câștigătorii licitației. Reprezentanții celor două companii, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Elena Tudor, și secretarul de stat Doina Pârcălabu au participat la semnarea contractului.

🖥 Pentru prima dată, familiile, copiii și instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției vor avea acces la o platformă digitală. Facem o centralizare la nivel național privind copiii aflați în situații de risc și familiile vulnerabile. Așa vom putea ști, de la sate până la marile orașe, care este situația acestor copii.

📧 În același timp, simplificăm întreg procesul de adopție. Va fi mult mai ușor pentru părinții adoptatori, cât și pentru autorități să aibă acces la servicii electronice. Nu mai trebuie să se prezinte fizic la un ghișeu pentru a depune documente și toată comunicarea se face online.

📲 Această baza de date va fi completată în timp real de lucrătorii sociali, din toate județele țării, cu ajutorul tabletelor care fac parte din noul Sistemul Informatic Național.

📂 Putem constitui, astfel, dosarul electronic al copilului în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție, dar și monitorizarea în urma adopției.

🗃 Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Acest sistem va fi bază pentru Legea prevenirii separării copilului de familie și a Observatorului Național al Copilului.

💶 Investim în acest proiect circa 9 milioane de euro, aproape 8 milioane de euro fiind fonduri europene nerambursabile. Noul sistem informatic va fi gata până la jumătatea anului viitor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.