fbpx

O fotografie cu pachetul de alimente primit de un elev a declanșat un scandal național în UK

Pachetul de alimente primit de familiile elevilor care se calificau la acest gen de ajutor din partea Guvernului au ajuns temă de controversă națională în Marea Britanie, după ce o mamă a postat pe internet conținutul pachetului pe care l-a primit pentru copilul său.

Subiectul a ajuns în atenția premierului Boris Johnson și a secretarului pentru Educație, Gavin Williamson, relatează BBC.

Scandalul a izbucnit după ce mama, care, în activitatea online folosește pseudonimul Roadside Mum, a postat pe Twitter o fotografie cu doi morcovi, doi cartofi, o cutie de fasole coaptă și o gamă mică de alte produse alimentare, despre care a calculat că, în total, ar fi costat aproximativ 5 lire sterline. Postarea i-a determinat pe alții să se plângă de calitatea și cantitatea mâncării pe care au primit-o în colete similare.

Mama, care vrea să fie anonimă, a declarat pentru BBC: „În timp ce am despachetat pachetul de alimente … și am privit conținutul, mi s-a părut foarte trist și deprimant”.

Chartwells, firma care a furnizat coletul, și-a cerut scuze.

Secretarul pentru educație a spus că școlile vor putea oferi vouchere mai degrabă decât colete alimentare începând de săptămâna viitoare.

Gavin Williamson a declarat miercuri în fața comisiei pentru educație că este „absolut dezgustat” de fotografia în care apărea conținutul coletului alimentar și că departamentul său a precizat „acest tip de comportament nu este corect și nu va fi tolerat” .

El a spus că guvernul va „sprijini orice școală care trebuie să ia măsuri” și „să îi numească și să-i facă de rușine pe cei care nu respectă standardele” stabilite de Departamentul pentru Educație.

Fotbalistul Marcus Rashford, un activist pentru copiii care beneficiază de mesele gratuite la școală, a împărtășit online imagini ale unor pachete, numindu-le „nu suficient de bune”.

El s-a întâlnit cu compania și a scris pe Twitter, miercuri, că a vorbit cu premierul Boris Johnson, care l-a asigurat că „s-a angajat să corecteze problema” și că „are loc o revizuire completă a lanțului de aprovizionare”.