fbpx

Danemarca ține școlile închise până pe 7 februarie. Virusolog: ”Ar fi un miracol să ridicăm restricțiile peste 3 săptămâni”

Guvernul din Danemarca extinde toate restricțiile pentru încă trei săptămâni, până pe 7 februarie. Acest lucru include și închiderea școlilor, relatează publicația DR.dk.

Anunțul a fost făcut la o conferință de presă, de către ministrul sănătății Magnus Heunicke.

Toate magazinele, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor, trebuie să rămână închise. Toți copiii elevii vor continua să învețe la distanță și va fi interzisă adunarea a mai mult de cinci persoane în spațiul public.

Mai devreme astăzi, prim-ministrul Mette Frederiksen a anunțat că ar fi necesar să se extindă restricțiile actuale și acest lucru se va face astăzi.

”Cred că este necesară o prelungire a restricțiilor. Nu în ultimul rând pentru a se asigura că mutația britanică nu se răspândește”, a spus Mette Frederiksen.

Virosologul Allan Randrup Thomsen a spus că probabil că nu va fi ultima dată când restricțiile vor fi prelungite.

”Este complet nerealist ca lucrurile să se încheie până la 7 februarie. Din punct de vedere al profesioniștilor din domeniul sănătății, trebuie să se întâmple un miracol ca orice restricții să fie ridicate pe 7 februarie”, a spus virusologul.

El subliniază că abia la începutul lunii februarie mutația extrem de contagioasă a virusului, cea care afectează puternic Marea Britanie, va fi cea dominantă în Danemarca, potrivit Statens Serum Institut.

O măsură similară a fost anunțată, ieri, și în Olanda.

Măsurile de carantină, inclusiv închiderea școlilor și a magazinelor, vor fi prelungite cu cel puțin trei săptămâni pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a decis marți guvernul, după cum anunța Reuters.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat într-o conferință de presă că măsurile de restricție trebuie să rămână în vigoare, din cauza amenințării reprezentate de varianta britanică a noului coronavirus.