fbpx

Boris Johnson anunță carantină națională strictă. Școlile se mută online pentru majoritatea elevilor

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunțat, în această seară, ca țara intră din nou în carantină națională, timp de șase săptămâni, după o creștere accelerată a cazurilor de Covid-19, inclusiv în urma apariției noii tulpini. 

Școlile primare și secundare trebuie să treacă de la mâine la învățarea la distanță, cu excepția copiilor vulnerabili și a lucrătorilor cheie, a spus Boris Johnson.

El a adăugat că nu i se pare corect ca toate examenele să fie organizate în această vară.

 

Premierul spune că „înțelege complet inconvenientele și stresul”, pe care întreruperea educației le va provoca părinților și elevilor.

El a afirmat, însă, că guvernul a făcut „tot ce îi stă în putință pentru a menține școlile deschise” din cauza importanței educației pentru șansele în viață ale copiilor.

„Problema nu este că școlile sunt nesigure pentru copii”, spune el, adăugând că este foarte puțin probabil ca copiii să fie grav afectați chiar de noua variantă de Covid.

El spune însă că școlile ar putea acționa ca „vectori de transmitere”, provocând răspândirea virusului între gospodării.

Premierul a adăugat că, având în vedere cifrele alarmante, a devenit „clar că trebuie să facem mai multe” pentru a aduce „sub control” noua variantă de coronavirus cu răspândire rapidă și pentru a ajuta campania de vaccinare în Marea Britanie.

Johnson a explicat că, prin urmare, țara trebuie să intre într-o carantină națională, guvernul spunând încă o dată oamenilor să rămână acasă, cu excepția unor motive specifice, inclusiv cumpărături esențiale, deplasarea către locul de muncă, dacă nu pot lucra de acasă, să facă mișcare, să solicite ajutor medical și să se salveze în situațiile de abuzuri domestice.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *