fbpx

Adrian Wiener, deputat USR-PLUS: Școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie

Deputatul USR-PLUS Adrian Wiener, de profesie medic, a declarat, la Radio France International, că nu crede că deschiderea școlilor pe 8 februarie va fi posibilă.

Adrian Wiener, despre deschiderea pe 8 februarie:

”Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”.

Medicul parlamentar estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie: ”Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”.

O opinie similară a fost exprimată, recent, și de medicul Andreea Moldovan, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății. Alți reprezentanți ai profesiei, implicați politic sau nu, precum Alexandru Rafila sau dr. Mihai Craiu, sunt de părere că școlile trebuie să fie deschise cât mai repede.