fbpx

O nouă provocare

de Roxana Stoiculescu, manager Școala Primară  Kid’s Palace

Un nou început de an școlar…

Așteptat!

 Plin de emoții și bucurie…

…. de fiecare dată trăite altfel.

Sentimente și stări ce vor deveni amintiri de mare preț pentru copii, părinți, profesori.

       Un mediu nou , necunoscut , pentru cei mai mici dintre copii, locul unde vor trăi noi experiențe, iar alături de ei părinți , ale căror emoții sunt uneori  cu mult mai puternice.

     Alți copii  nerăbdatori și bucuroși  să-și revadă colegii, prietenii, dar mare parte din ei  cuprinși de  regretul că vacanță a fost prea scurtă și dar și de îngrijorarea că nu vor  mai avea timp suficient de joacă. Emoția reîntâlnirii cu învățătorii și profesorii clasei și poate a noilor colegi și provocarea fiecărei zile.

   Părinți, care trăiesc o multitudine de emoții atunci când copilul începe școală , bucurie, entuziasm, dorințe pentru un nou început al copilului,  uneori îngrijorare și teamă pentru necunoscut,  și poate ușoare urme de  tristețe pentru timpul care a trecut parcă prea repede. Toate  acestea ancorate la  imaginea  profesorului  ideal  pe care și l-ar dori pentru copil, omul în ochii căruia să se poată uita cu încredere.

      O nouă provocare, o nouă toamna, în care ne regăsim fiecare dintre noi…

    Însă atunci când crezi în educația de calitate, temeinică, gândită pentru fiecare copil, menită să-i împlinească potențialul individual, provocarea este cu atât mai frumoasă .  Învățarea rămâne o plăcere și o aventură, iar în ochii copiilor strălucește curiozitatea, strălucește dorința de a afla lucruri noi.

Să-i învățăm să fie…

…liberi să aleagă, încurajându-le drumul căutării,

…liberi să decidă , păstrând  echilibrul cuvântului cel sfânt,

…liberi să înțeleagă, nelăsându-i să-și piardă visele,

…liberi să fie ceea ce ei și-au imaginat,

…liberi să iubească,

…liberi , dar nu singuri!