fbpx

Mema virală cu ”Fetița Dezastru”, vândută pentru echivalentul a 473.000 de dolari

Femeia a cărei imagine, de pe vremea când era copil, a apărut în mema virală „Fetița Dezastru” a vândut fotografia originală în schimbul unor criptomonede în valoare de 473.000 de dolari (341.000 de lire sterline), anunță BBC.

Zoë Roth, acum în vârstă de 21 de ani, a devenit un hit pe internet când a fost distribuită fotografia sa, de la vârsta de patru ani, în care era înfățișată în fața unei clădiri în flăcări, cu un zâmbet diabolic pe față.

Imaginea a devenit de atunci o memă folosită adeseori atunci când utilizatorii de social media încearcă să descrie o scenă dezastruoasă sau un act răutăcios.

Doamna Roth a vândut-o joi la o licitație ca jeton nefungibil (NFT) – un certificat de proprietate digitală.

În ianuarie 2005, Zoë Roth și tatăl ei Dave au mers să vadă un incendiu controlat, realizat pentru a igieniza o proprietate, în cartierul lor din Mebane, Carolina de Nord.

Domnul Roth, fotograf amator, i-a făcut o fotografie fiicei sale zâmbind răutăcios în fața focului.

După ce a câștigat un premiu de fotografie în 2008, imaginea a devenit virală când a fost postată online.

Zoe Roth, acum studentă, a vândut copia originală a memei sale ca NFT pentru 180 Ethereum, o formă de criptomonedă, unui colecționar numit @ 3FMusic.

Un NFT este un simbol digital unic, criptat cu semnătura unui artist, care îi verifică calitatea de proprietar și este atașat permanent de piesă. Acesta permite ca versiuni originale ale conținutului popular online – cum ar fi meme virale și tweets – să fie vândute ca și cum ar fi piese de artă fizice.

NFT este marcat cu un cod care le va permite membrilor familiei Roth – care au spus că vor împărți profitul – să păstreze drepturile de autor și să primească 10% din profituri din vânzările viitoare.

Fetița Dezastru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.