fbpx

Liderul grupării care a răpit 300 de copii în Nigeria a fost ucis

Liderul unei grupări din Nigeria care a răpit peste 300 de elevi în decembrie 2020 a fost ucis de o grupare rivală, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC, preluat de Digi 24.

Auwalu Daudawa a fost prins într-o ambuscadă, în timp ce încerca să fure o cireadă de vaci de la o grupare armată din nord-vestul statului Zamfara.

Daudawa ar fi autorul răpirii în masă petrecută în decembrie în statul Katsina, când 300 de copii au fost luați de la o școală.

El primise o amnistie din partea autorităților în cadrul unui armistițiu încheiat în februarie, dar s-a întors la gruparea lui la finalul lunii aprilie.

Vineri, Daudawa și patru membri ai grupării sale au fost împușcați mortal după un schimb de focuri într-o pădure, în apropierea graniței cu Katsina, a declarat un oficial local pentru AFP News.

Răpirea a sute de elevi din statul Katsina, petrecută în decembrie, care ar fi fost comisă de banda lui Daudawa, a fost doar unul dintre raidurile făcute de bandiți pentru a obține recompense. Elevii s-au reunit cu părinții lor la o săptămână de la răpire. Guvernul a anunțat că răpitorii nu au primit nicio recompensă, iar eliberarea copiilor a survenit în urma negocierilor cu răpitorii.

Elevii din Nigeria care au fost salvați din mâinile răpitorilor din Nord-Vestul țării au sosit acasă vineri, mulți dintre ei desculți și înveliți în pături, relatează Reuters. Răpirea lor a durat o săptămână. Reuters afirmă că au fost eliberați 344 de elevi.

Băieții, îmbrăcați în haine prăfuite, păreau obosiți și confuzi, dar în rest în stare bună, au coborât din autobuze în orașul Katsina, au transmis jurnaliștii Reuters.

După câteva ore, înainte ca mulți să-și întâlnească părinții, au fost duși la o recepție la care a participat și președintele Muhammadu Buhari, care a fost supus unei presiuni crescânde pentru a-i elibera și a face față nesiguranței din Nord.

Un băiat, care a vorbit sub protecția anonimatului, a spus că răpitorii i-au cerut să-i descrie ca membri ai grupului militant islamist Boko Haram, deși bănuia că sunt bandiți înarmați.

Liderul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.